Google Assistent Snapshot-update: 3 verbeteringen op een rij

Google Assistent Snapshot-update: 3 verbeteringen op een rij

Google Assistent Snapshot

Google Assistent Snapshot. Ik hoor je denken, "Wat is dat?" Twee jaar geleden lanceerde Google dit onderdeel van de slimme assistent als opvolger van de Google Now-feed. Het is een soort overzichtspagina of persoonlijke pagina waarop allerlei handige informatie te zien is. Zo zie je 's ochtends de route naar je werk, je afspraken voor de dag en het weer.

Andere kaarten die je in Snapshot te zien krijgt, zijn een mooie welkomstboodschap, herinneringen, aandelen, pakjes die onderweg zijn en vragen die je kunt stellen aan de slimme assistent. Snapshot is te bereiken via het icoontje helemaal links onderin op onderstaand screenshot.

Google Assistent Snapshot

1. Makkelijker te bereiken

Deze overzichtspagina heet officieel Snapshot en Google heeft een aantal nieuwe mogelijkheden voor deze pagina in petto. Dat meldt het bedrijf op zijn blog. Allereerst is Snapshot nu makkelijker op te roepen. Hiervoor geef je het commando: "Hey Google, show me my day." De Nederlandse vertaling hiervan werkt helaas nog niet. Google geeft wel aan dat ondersteuning voor andere talen in de komende maanden wordt toegevoegd. De oude manier om Snapshot te openen werkt overigens ook nog.

Google Assistent Snapshot

Tik op het gif'je om hem af te spelen

2. Nieuwe kaarten

Naast de bestaande kaarten met afspraken en herinneringen et cetera, zullen er ook nieuwe kaarten bijkomen. Google heeft het over kaarten met suggesties voor podcasts en muziek, nieuwe recepten om te proberen en zelfs restaurants in de buurt die bezorgen. De receptaanbevelingen worden op verschillende tijdstippen van de dag weergegeven.

Hieronder zie je hoe de kaarten in de Google Assistent over de jaren heen veranderd zijn.

Google Assistent Snapshot

Van Google Now-feed naar Snapshot

3. Nieuwe meldingen

Volgens Google is Snapshot dé plek om te bekijken wat je die dag op de planning hebt staan en daarnaast geeft de functie je ook persoonlijke aanbevelingen maar ook meldingen. Nieuw zijn de meldingen met vlucht- en evenementupdates, openstaande facturen en aankomende verjaardagen toe. Zodra je op de melding tikt, word je naar de bijbehorende Snapshot-kaart geleid om actie te ondernemen. In het geval van een verjaardag krijg je dan de suggestie om de jarige te bellen, sms'en of zelfs om een persoonlijk verjaardagsliedje zingen.

Zoals gewoonlijk zullen veel van deze nieuwe functies van Snapshot als eerste in het Engels uitgerold worden. En Google heeft voor Snapshot nog meer nieuwe functie in petto. Zie je dus iets nieuws in dit onderdeel van de Google Assistent? Laat het ons dan weten via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot).

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties