Herinneringen via Google Assistent komen bij sommigen niet of later binnen

Herinneringen via Google Assistent komen bij sommigen niet of later binnen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Herinneringen instellen met Google Assistent

Het is zo handig om even snel Google Assistent een opdracht te geven om een herinnering om een bepaalde tijd of op een bepaalde locatie in te stellen. Zo vergeet je nooit meer quinoa te halen als je in de buurt van de supermarkt bent, of de hond uit te laten als je even Black Lightning aan het bingewatchen bent.

Op Reddit zijn een aantal klachten te zien over de herinneringen die met Google Assistent worden ingesteld. Een aantal gedupeerden krijgt helemaal geen herinneringen meer binnen en een aantal krijgt de ingestelde reminder pas uren later. Op de redactie zijn ook een aantal mensen die hun eigen geheugen nu weer moeten inschakelen. Zo heeft Sander gisteren een herinnering aangemaakt om de verwarming aan te zetten op 17 graden. De herinnering kwam pas vanochtend op zijn Pixel 2 XL binnen. Ook de help-pagina van Google Assistent bevat klachten over het niet binnenkomen van herinneringen. Als er een herinnering wordt ingesteld, is deze niet te zien als de persoon erom vraagt. Herinneringen die op een Google Home of Google Home Mini worden ingesteld, worden bij sommigen niet op de telefoon getoond.

Herinneringen instellen met Google Assistent

Mogelijke oplossingen

Voor een aantal mensen is het verwijderen van de laatste update van de Google-app de oplossing. Nog een workaround is het maken van herinneringen in Google Keep. Hopelijk komt Google snel met een oplossing voor dit probleem aangezien veel mensen gebruik maken van deze handige functie. Heb jij problemen met het instellen van herinneringen via Google Assistent?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk