Gevoeligheid Google Assistent hotword aanpassen werkt nu ook in het Nederlands

Gevoeligheid Google Assistent hotword aanpassen werkt nu ook in het Nederlands

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan al geruime tijd de gevoeligheid van het Oké Google-hotword op slimme speakers en slimme schermen aanpassen, zodat het slimme hulpje je vragen sneller oppikt of juist niet. Helaas kon dat alleen als je de Google Assistent op de Engelse taal ingesteld had. Daar komt nu verandering in.

'Ok, Google, ik vroeg je niets'

Krijg je soms het gevoel dat de gehele wijk bij elkaar moet schreeuwen voordat de Google Assistent reageert? Wat dacht je van ineens een hele uitleg van de snelste route naar de dichtstbijzijnde supermarkt opgelepeld krijgen, terwijl je net een serie op Netflix aan het bingewatchen bent. In het laatste geval wordt de Google Assistent dus geactiveerd terwijl je helemaal geen 'Hey Google' of 'Ok Google' hebt gezegd. Dit komt ook vaak voor in een lawaaierige omgeving. Het slimme hulpje detecteert dan iets dat vergelijkbaar klinkt. In het eerste geval hoort de slimme assistent je gewoonweg niet.

Google Nest Mini

Google Nest Mini

Voor deze gevallen kun je de gevoeligheid van de Google Assistent op je Google Nest-speaker, of Google Nest Hub of een vergelijkbaar apparaat aanpassen. Voorheen werkte dat alleen als je de Google Assistent op de Engelse taal ingesteld had, maar nu kan je de gevoeligheid ook instellen als de taal van de assistent op Nederlands ingesteld staat. Dat doe je via de onderstaande stappen in de Google Home-app:

  1.  Open de Google Home-app
  2. Selecteer vervolgens de smart speaker of smart display waarvan je de gevoeligheid wilt aanpassen
  3. Tik op het tandwieltje om de Apparaatinstellingen te openen
  4. Tik op Audio en onderaan op Gevoeligheid voor 'Hey Google'
  5. Pas de gevoeligheid aan
  6. Tik op Meer apparaten aanpassen om de gevoeligheid op een ander apparaat te wijzigen
Gevoeligheid van het Oké Google-hotword aanpassen

Gevoeligheid van het Oké Google-hotword aanpassen

Gevoeligheid op meerdere apparaten aangepast

Gevoeligheid op meerdere apparaten aangepast

De instellingen van de speakers en schermen staan pp het niveau Standaard. Mocht de Assistant te snel worden geactiveerd, dan kun je een niveau daaronder selecteren. Reageert ze juist te langzaam, dan kies je voor een niveau erboven. Via de knop Meer apparaten aanpassen kun je meteen al je slimme apparaten langslopen en de gevoeligheid ervan aanpassen.

Heb jij al wel eens deze functie getest voor jouw Google Assistant-speakers of -schermen? Werkt het voor jou, en luistert de Google Assistent nu beter? Of wordt ze nog steeds wel eens per ongeluk geactiveerd? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..
Google Nest Hub 2nd gen

Google Nest Hub 2nd gen

Bedankt voor de tip, Marc!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk