Google test Assistent-integratie in Android Berichten

Google test Assistent-integratie in Android Berichten

Allo

De slimheid die Google Assistent brengt, krijgen we binnenkort waarschijnlijk te zien in Android Berichten. Allo werd twee jaar geleden gelanceerd met de belofte om instant messaging een stuk slimmer te maken, maar helaas moest de app opboksen tegen andere, populaire apps als Facebook Messenger en WhatsApp. Hoewel Allo eigenlijk een heel degelijke app was, is ze nooit aangeslagen bij het grote publiek.

Google wil nu van Android Berichten maken wat Allo had moeten worden. Namelijk, een veelzijdige, populaire berichten-app waar Google’s diensten netjes in geïntegreerd zijn. Het is niet voor niets dat Google zich de laatste tijd bezig houdt met het beschikbaar maken van functies die normaal gezien voor Allo bedoeld waren. Google deed dat al eerder Reply, waarmee je voorgestelde antwoorden op berichten te zien krijgt, en nu krijgen we het binnenkort opnieuw te zien met Google Assistent in Android Berichten.

Assistent-integratie

In Allo kan je rechtstreeks vanuit de app een gesprekje beginnen met je favoriete assistent. XDA Developers heeft ontdekt dat Google nu een gelijkaardige functie uittest in Android Berichten, maar dan op een subtielere manier. Je kan niet rechtstreeks vragen stellen aan Assistent, maar je Assistent kan wel suggesties geven op basis van een gesprek.

Android Berichten

Stel, je spreekt met een vriend af om morgen een stedentrip te doen en hij vraagt zich af of het morgen mooi weer wordt, dan verschijnt er bij jou onderaan het gesprek een kleine pop-up met het Assistent logo en daarbij ‘weersinformatie’. Als je de pop-up aantikt, zie je de weersvoorspelling van morgen die je dan meteen naar je vriend kan doorsturen. Praat je vervolgens over restaurants of bezienswaardigheden, dan kan je ook meteen suggesties naar je vriend doorsturen.

Beschikbaarheid

Momenteel wordt de functie nog door Google uitgetest op een beperkt aantal toestellen, maar we denken dat de kans groot is dat Android Berichten binnenkort de update zal krijgen. Google begint steeds meer in te zetten op de RCS-standaard van Android Berichten, omdat die meer mogelijkheden brengt dan de klassieke SMS en MMS. De vraag blijft wel wanneer we de update te zien zullen krijgen.

Gebruik jij liever Android Berichten, of de berichten-app die door de fabrikant van je telefoon is ontwikkeld?

Google Assistent

Via: XDA Developers

Google Allo
Google Allo is een messenger-app met uitgebreide mogelijkheden. Uiteraard kan er gechat worden, net als in elke andere messenger, maar er zijn ook veel extra opties ..

Meer info

Berichten
Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

Meer info

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Messenger: gratis sms'en en videobellen
Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties