Google Assistant krijgt tweede taal, voorbereiding Smart Display en gaat TV-shows herkennen

Google Assistant krijgt tweede taal, voorbereiding Smart Display en gaat TV-shows herkennen

Google-app

De Google-app wordt regelmatig ontleedt als er een update voor is. Men haalt dan de code uit elkaar om te leren wat we de komende tijd kunnen verwachten. Dit is ook gedaan met de Google-app en daar hebben ze weer het een en ander kunnen vinden.

Google Assistant zal naar alle waarschijnlijkheid de beschikking krijgen over een tweede taal. Net zoals je bij je toetsenbord een tweede taal kunt instellen kun je dat straks ook bij Google Assistant. Helaas voor ons zit daar nog geen Nederlandse taal bij maar wanneer je samenwoont met iemand uit Duitsland, kun je je Google Home zowel Engels als Duits laten verstaan.

Tijdens de CES heeft Google samen met onder andere Lenovo de nieuwe Smart Display aangekondigd. Simpel gezegd is dit een Google Home met een scherm die Google Assistant weer heel andere mogelijkheden geeft. Op deze apparaten kun je YouTube kijken of (video) bellen met Google Duo. In de code van de huidige Google-app zijn de voorbereidingen gevonden voor deze apparaten. De code-naam Quartz was al eerder ontdekt in de code en toen waren er ook al vermoedens dat dit om een Smart Display ging.

Tv-shows

Een niet eerder gevonden stukje code geeft ons de aanwijzing dat Google Assistant straks kan horen naar welk tv-programma je zit te kijken. Een functie die bijvoorbeeld al in Shazam te vinden was naast het luisteren naar muziek. Of het 'gewoon' een functie zal zijn of dat Google dit in een nieuw soort dienst gaat ontwikkelen kunnen we nu nog niet zeggen.

Beschikbaarheid

Het bovenstaande zijn gevonden aanwijzingen in de code van een app. Hoewel de aanwijzingen vrij sterk zijn kan men altijd besluiten om een bepaalde functie niet door te voeren. Wanneer deze nieuwe functies eventueel zullen uitrollen is niet te zeggen.

Bron: AndroidPolice

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties