‘Vernieuwde Google Assistant werk niet met G Suite-accounts’

‘Vernieuwde Google Assistant werk niet met G Suite-accounts’

Google Assistant

Toen Google op het Made by Google-event de nieuwe Assistant aankondigde, was het onduidelijk of alle vernieuwingen naar non-Pixel apparaten toekomen. Voor nu lijkt het er in elk geval op, dat de vernieuwde Google Assistant exclusief is aan de Google Pixel 4 (XL). Wat daarnaast nog opvalt, is dat de functie niet werkt als er een G Suite-account gekoppeld is aan de Google Pixel 4. Zodra er een G Suite-account wordt gedetecteerd, keert de Assistant direct terug naar zijn oude vorm. Zelfs in het geval dat G Suite-accounts ingesteld staan als secundair account, werkt de nieuwe Assistant niet.

Pixel 4 Pixelbook Go Google Nest Wifi Google Nest Mini Google Pixel Buds Made by Google 2019

Vooralsnog lijkt de nieuwe Google Pixel 4 (XL) exclusief te zijn aan de Pixel 4

Het probleem doet zicht voor als je zowel een standaard als een G Suite – of zelfs alleen het G Suite-account – gekoppeld hebt aan één profiel. Staat G Suite juist gekoppeld aan het werkprofiel, dan is er niks aan de hand en krijg je direct de nieuwe Assistent te zien. Voor nu, is de doelgroep nog vrij klein: het lijkt er immers op, dat enkel Google Pixel 4 (XL) eigenaren de Assistant te zien krijgen. Pas vanaf 24 oktober worden de eerste Pixel 4-toestellen verscheept. Of Google het probleem tegen die tijd al op kan lossen is nog onbekend – het werkt wel aan een oplossing, zo liet het alvast weten.

Losse profielen

In een reactie aan Android Police, laat Google weten dat het werkt aan oplossingen – het lijkt er dan ook niet op dat dit de normale gang van zaken is voor de nieuwe Assistant. Daarnaast brengt Google een oplossing aan: gebruik de losstaande profielen. Het nadeel daarvan is, dat je twee instanties van apps moet hebben – al kan het soms fijn zijn om werk- en privézaken van elkaar te scheiden. Toch is het geen geweldige oplossing, zo brengt Android Police ook in. Of het een probleem specifiek is aan de Pixel 4, of dat iedereen er last van krijgt, blijft nog onbekend tot de Assistant verder uit zal rollen.

Google Assistant

Hopelijk is het probleem – tegen de tijd dat de Assistant in het Nederlands uitkomt – al opgelost. In eerste instantie verschijnt de nieuwe Assistant niet in het Nederlands: enkel Engels (VS), is in eerste instantie een ondersteunde taal. Met de vernieuwde Google Assistant, moet het sneller zijn om te multitasken en is het niet meer nodig om telkens het ‘Hey Google’-hotword uit te spreken. Op die manier moeten gesprekken een stuk natuurlijker aanvoelen. Wacht jij op de Assistant? Is er in eerste instantie een functie die je erg aantrekt? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties