Google Assistant spreekt binnen enkele maanden Nederlands

Google Assistant spreekt binnen enkele maanden Nederlands

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Assistant 

Google Assistant is een digitale assistent te vinden op smartphones, smartwatches, Android TV, slimme speakers, auto's, tv's en koptelefoons. Helaas is de slimme assistent alleen te gebruiken als een smartphone ingesteld staat op de Engelse taal maar hier gaat op korte termijn verandering in komen.

Op 15 februari werd tijdens een presentatie door Google Nederland bekend gemaakt dat Nederlandse ondersteuning ook in 2018 zou gaan komen. Google meldt nu in een blogpost dat we hiervoor nog maar enkele maanden hoeven te wachten: "In the next few months, we’ll bring the Assistant to Danish, Dutch, Hindi, Indonesian, Norwegian, Swedish and Thai on Android phones and iPhones." De Nederlandse ondersteuning voor Google Assistant komt dus ook naar iPhones.

Momenteel spreekt Google Assistant 8 talen en hier zullen voor het eind van 2018 meer dan 30 talen aan toegevoegd worden. Zo kan de slimme assistent 95% van alle ondersteunende Androidapparaten bereiken.

Meertalig

Google geeft ook aan dat Assistant straks ook meerdere talen kan verstaan. Spreek je bijvoorbeeld thuis Engels en op het werk Nederlands? Dan kan Google Assistant je als gebruiker herkennen en in de betreffende taal antwoorden. De talen Engels, Duits en Frans komen hiervoor als eerste in aanmerking.

Beschikbaarheid

Voor nu is de slimme assistent dus alleen in een van de 8 ondersteunende talen te gebruiken en binnen een aantal maanden zal hier dus ook de Nederlandse taal aan toegevoegd worden. Hopelijk kunnen we dan straks ook Pixel-toestellen, de Google Home en andere hardware in de Play Store kopen. Nog heel even geduld dus!

Bedankt voor de tip Ruben!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk