Nieuwe Google AR Core: ontdek de volgende generatie augmented reality

Nieuwe Google AR Core: ontdek de volgende generatie augmented reality

ARCore

ARCore is Googles systeem voor augmented reality in Android. Veel apps maken gebruik van de Application programming Interface, of api, om op een realistische manier virtuele objecten in de echte wereld te mengen. Voorbeelden van zo'n apps zijn de Quick Measure-app van Samsung waarmee je kan meten, en de IKEA Place-app waarmee je je huis inricht met virtuele meubels. Al mag je zeker ook Googles 3D-objecten in de zoekresultaten niet vergeten.

Google heeft nu bekend gemaakt dat de nieuwe versie van ARCore de bètafase heeft verlaten en we krijgen nu een beeld van de nieuwe functies die we mogen verwachten. Als eerste is er de nauwkeurigere inschatting van diepte. ARCore neemt met je camera verschillende foto's om zo de afstand tussen alle pixels op je scherm nauwkeurig in te schatten. Google laat zien hoe het een heatmap maakt van je omgeving en het maakt gebruik van de diepte-informatie die de Time of Flight (ToF)-camera van je telefoon verzamelt. Het is geen vereiste om een ToF-camera te hebben om van de verbeterde ARCore gebruik te maken, maar volgens Google verbetert het wel je gebruikservaring.

Gif van de functie

Tik op de gif om hem af te spelen

Nieuwe functies

We krijgen ook voorbeelden voorgeschoteld die illustreren wat die extra nauwkeurigheid nu oplevert. We zien dat virtuele objecten nu gedeeltelijk achter echte objecten kunnen verschijnen. Kijk bijvoorbeeld naar onderstaande gif van een kat waar je respectievelijk de oude en nieuwe ARCore aan het werk ziet.

Beeld van de nieuwe functies

Links: zonder de nieuwe ARCore-mogelijkheden, rechts: met de nieuwe mogelijkheden

Verder zien we ook hoe ARCore beter is geworden in het herkennen van oppervlakten. In de eerste GIF zie je hoe het op een realistische manier sneeuwt in een woonkamer. Vervolgens laat Google in de tweede gif het robotje zien dat je nu virtuele objecten kan navigeren door je omgeving, wat weer leuk kan zijn voor games. Als laatste zien we hoe echte objecten nu een obstakel kunnen vormen voor de virtuele figuren, zoals bij de blokjes die tegen een fitnessapparaat botsen.

Tik op de gif's om ze af te spelen

Google maakt bekend dat ontwikkelaars al volop aan de slag gaan om de nieuwigheden in hun apps te integreren. Snapchat kopt bijvoorbeeld met nieuwe opties voor Lenses en Samsung verbetert Quick Measure, Tot slot werkt TeamViewer aan een toepassing die AR te gebruikt om mensen met weinig technische kennis te ondersteunen. Benieuwd of jouw telefoon ARCore ondersteunt? Bekijk hier de officiële lijst van ondersteunde telefoons.

Google Play-services voor AR
ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

Meer info

Lees meer over:
Tools Augmented reality

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties