Google-app laat je zoekresultaten verwijderen die over jou gaan

Google-app laat je zoekresultaten verwijderen die over jou gaan

Google geeft je meer controle over de informatie die over jou online te vinden is. Je zal rechtstreeks vanuit de Google-app een verzoek kunnen indienen om zoekresultaten die over jou gaan te verwijderen. De functie is voor een deel van de gebruikers beschikbaar.

Zoekresultaten laten verwijderen

Zoekmachines zijn ontzettend handig, alleen werkt het wereldwijde web soms niet zoals jij het wil. Op websites of op sociale media kan bijvoorbeeld persoonlijke informatie over jou de ronde doen, en het is best moeilijk om nog controle te hebben over wat mensen zien in Google-zoekresultaten.

Google wil dat nu vergemakkelijken. In een nieuw menu genaamd 'Zoekresultaten over jou' geeft Google informatie over hoe je een verzoek kan indienen om zoekresultaten te verwijderen, dat weet 9To5Google. Je kan dat item vinden in de Google-app via je Google-profielicoontje en vervolgens 'Zoekresultaten over jou'.

Zo werkt het

Het komt er op neer dat je in de Google-app een verzoek kan indienen om een zoekresultaat te laten verwijderen. Dat doe je door naast het item te tikken op de knop met de drie puntjes en daarna op 'Zoekresultaat verwijderen'.

Daarna dien je ook een woordje uitleg te geven over de precieze reden waarom je het resultaat weg wil. Dat kan onder meer zijn omdat het persoonlijke informatie bevat, omdat het aan jouw persoon schade veroorzaakt of omdat de informatie gedateerd is. Vervolgens gaan medewerkers van Google je verzoek beoordelen en daarna kan het resultaat uit de zoekmachine verwijderen. Je kan de voortgang opvolgen in het menu 'Zoekresultaten over jou'.

Op dit moment is deze functie al beschikbaar voor een deel van de gebruikers, maar we verwachten dat Google het in de komende tijd voor nog meer mensen beschikbaar maakt. Op de redactie kunnen we er nog geen gebruik van maken.

Meer correcties van je gegevens

Er is al wel een andere manier waarmee je Google kan vragen om zoekresultaten te laten verwijderen en dat bespreken we in dit artikel. Daarnaast leggen we ook uit hoe je in Street View je huis kan laten vervagen en je kan ook gegevens in Google Maps corrigeren.

Google
De Google-app op telefoons is een van de meest gebruikte apps. Niet alleen bevat het Google Zoeken, maar ook Google Assistent, je Google-account, herinneringen, zoek ..

Meer info

Lees meer over:
Google Zoeken Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties