Google-app kan screenshots nu zelfstandig direct bewerken en delen

Google-app kan screenshots nu zelfstandig direct bewerken en delen

Google-app met screenshot-tool

Google maakt de basis van Android en verspreidt deze vervolgens naar fabrikanten. Deze kunnen daarna zelf dingen veranderen. Eén van deze dingen die al talloze fabrikanten hebben toegevoegd, is de mogelijkheid om screenshots na het nemen direct te delen of te bewerken. Google bood deze optie tot op heden nog nooit aan. Hier lijkt verandering in te gaan komen.

In de meest recente bèta-app van Google is namelijk een nieuwe instelling verstopt. Deze heet 'screenshots bewerken en delen' en is te benaderen via de instellingen van de Google-app > Accounts en privacy. Hier staat helemaal onderaan een toggle die je aan kan zetten. Doe je dit en je maakt vervolgens een screenshot in de Google Feed (voorheen beter bekend als Google Now), dan krijg je een pop-up met de bevestiging of je de screenshot-tool wilt inschakelen.

Doe je dit en maak je vervolgens nog een screenshot, dan krijg je onderaan voortaan een pop-up met de mogelijkheid om de screenshot direct te delen of te bewerken. Klik je op bewerken dan kun je met diverse kleuren zaken markeren of de screenshot bijsnijden. Klik je op het vinkje in het midden dan wordt de screenshot opgeslagen en het delen-menu van Android geopend, en kan je de bewerkte screenshot direct doorsturen. In de afbeeldingen hierboven kun je zien hoe dit eruit ziet in het Nederlands.

Met het testen van deze tool lijkt Google een inhaalslag op de fabrikanten te doen die deze optie al langer aanbieden. Het is dan ook erg handig om niet elke keer eerst een fotobewerkings-app te openen nadat je een screenshot hebt gemaakt. Direct delen vanuit een menu of pop-up is vele malen sneller. Hopelijk voegt Google deze mogelijkheid snel in het gehele Android-systeem toe.

Google-app update downloaden

Zoals genoemd moet je de laatste bèta-versie van de Google-app draaien. Dit is op dit moment van schrijven versie 7.21.19.21. Met de knop hieronder kun je de Google-app downloaden en checken of de update voor jou klaarstaat. Via deze link kun je je inschrijven voor de bèta. Veel testplezier!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties