Google test nieuwe donkere thema's voor zijn Google-app

Google test nieuwe donkere thema's voor zijn Google-app

Nieuwe donkere modus voor de Google-app

De Google-app is een centrale plek op Androidtelefoons waar gepersonaliseerd nieuws te vinden is, een overzicht van je afspraken, de zoekfunctie, de Google Assistent en meer. Deze app ondergaat nu een test met betrekking tot het uiterlijk. Deze app heeft sinds vorig jaar al een donker thema maar Google probeert nu een aantal nieuwe donkere thema's uit waaronder eentje met echt zwarte elementen. Dit thema zou dan voor AMOLED-schermen veel energie kunnen besparen. Twitter heeft al zo'n thema in zijn app geïntegreerd.

In de onderstaande screenshots is goed te zien hoe dit eruit ziet. De header achter het logo en de zoekbalk zijn beide donkerder van kleur. Overige details in de app zoals de navigatiebalk, Collecties en de instellingen blijven ongewijzigd.

Nieuwe donkere modus voor de Google-app

Via AndroidPolice

In onderstaande screenshots is de wijzing in kleurgebruik ook goed te zien. Het ene scherm toont alle onderdelen in het zwart en het andere scherm wisselt donkergrijs met zwart af.

Nieuwe donkere modus voor de Google-app

Beschikbaarheid

De wijzigingen zijn gevonden in versie 10.94.8 van de Google-app maar zijn op de redactie nog niet te zien. Wellicht gaat het hier om een A/B-test waarbij een kleine groep gebruikers deelnemen aan de test. Of Google de nieuwe thema's uiteindelijk naar de Google-app brengt, weet alleen Google zelf.

Zie jij al wel wijzigingen in kleur? Wat heeft jouw voorkeur? Donkere tinten of compleet zwart? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties