Google rolt Android Auto-ondersteuning uit voor Podcasts

Google rolt Android Auto-ondersteuning uit voor Podcasts

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Android Auto en Google Podcasts

Google Podcasts verschijnt nu in de lijst met media-apps van Android Auto. Op het startscherm van Google Podcasts in Android Auto zijn alle programma’s te zien waarop je bent geabonneerd. Als je links bovenin het scherm klikt, krijg je standaard afspeellijsten te zien, waaronder: Nieuwe afleveringen, Downloads en Bezig. Net als bij andere media-apps in Android Auto is de interface erg simpel en kaal vormgegeven. Dat komt omdat het helemaal gericht is op het snel kunnen selecteren van content tijdens het autorijden.

Screenshot van Google Podcasts-app in Android Auto

Het scherm waarop te zien is waar je op dat moment naar luistert - toegankelijk via de ronde knop in de rechter benedenhoek - stelt gebruikers in staat om 10 seconden terug te spoelen of om 30 seconden vooruit te spoelen. Gebruikers kunnen omhoog vegen om tussen volledige afleveringen te schakelen. Het scherm geeft aan naar welke aflevering je luistert en van welke uitzender, met daarachter de coverafbeelding. Google Podcasts heeft zich goed aangepast aan de standaard media-ervaring die in november is geïntroduceerd met Android Auto 3.8.

Beschikbaarheid

Google Podcasts wordt bijgewerkt via de Google-app waarbij het Android Auto-gedeelte van Podcasts wordt weergegeven naast de bèta van vorige week. Op de redactie is de functie al beschikbaar in Android Auto. Een kanttekening: Android Auto bestaat al een tijdje maar wij kunnen er nog steeds officieel geen gebruik van maken, alhoewel het er vorig jaar wel eventjes naar uitzag. Je kunt de app wel via APK Mirror op je smartphone installeren.

Google Podcasts

Google Podcasts

Wat is Google Podcasts? Met Google Podcasts kun je podcasts van over de hele wereld ontdekken en beluisteren. Je kunt je gratis abonneren op elke gewenste show e ..
Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk