Google Allo krijgt binnenkort desktop-app

Google Allo krijgt binnenkort desktop-app

Google Allo op je desktop

Allo is een messenger waarmee je uiteraard berichten kunt versturen, maar waar je ook vragen kunt stellen aan (de previewversie) van Google Assistant. Bij de lancering van deze messenger werd er ook gehoopt op de komst van een desktop-app maar helaas, die was er niet en er werd ook niets over bekend gemaakt. Tot nu dan want Nick Fox, Vice President Communications Products bij Google, geeft via Twitter een sneak-preview van de desktop-client van Allo.

Het lijkt erop dat Allo voor desktop in de voetsporen treedt van WhatsApp Web met een web-app in plaats van een volwaardige desktop-app. In ieder geval is Google Assistant te zien in deze desktopvariant, en kun je gebruik maken van emoji, stickers, afbeeldingen delen en antwoorden via smart reply zonder echt iets te tikken.

Verder zijn we ook benieuwd of deze desktop-app los van de smartphone kan worden gebruikt net als Hangouts waarbij alles in de cloud wordt gesynchroniseerd. Allo zou dan in tegenstelling tot nu op meerdere apparaten met hetzelfde account gebruikt kunnen worden. Het kan ook zijn dat Google ervoor kiest dat, net als bij WhatsApp Web, je telefoon in de buurt moet zijn.

Er zijn meer vragen dan antwoorden voor nu. Het is namelijk ook nog niet mogelijk om een back-up te maken van gesprekken in Allo en ook nog steeds onduidelijk is de relatie van Allo en Duo ten opzichte van Hangouts. Nick Fox geeft in zijn tweet aan dat de destop-app zich nog in een vroege ontwikkelingsfase bevindt, het kan dus nog wel even duren voordat we hem kunnen gebruiken.

Allo downloaden

Wil je Allo ook eens proberen? De app is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken.

Bron: Twitter

Google Allo
Google Allo is een messenger-app met uitgebreide mogelijkheden. Uiteraard kan er gechat worden, net als in elke andere messenger, maar er zijn ook veel extra opties ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer