Google Maps krijgt 3 grote verbeteringen: buurtsfeer, zoeken met Live View en meer

Google Maps krijgt 3 grote verbeteringen: buurtsfeer, zoeken met Live View en meer

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google Maps krijgt een nieuwe functie genaamd 'Neighborhood vibe', of in het Nederlands 'buurtsfeer'. Met deze functie laat Google Maps je straks specifieke eigenschappen van een stadsdeel of buurt zien. Met behulp van de al aanwezige informatie in Google Maps, recensies van mensen en kunstmatige intelligentie krijgen stadsdelen straks een soort stempel opgedrukt. Hoe werkt het precies en welke nieuwe functies krijgt Google Maps straks nog meer?

Buurtgevoel voor nachtbrakers en cultuursnuivers 

Google maakte gisteren op het Search On 2022-evenement allerlei vernieuwingen en verbeteringen voor hun diensten bekend. Over één daarvan, Multisearch in het Nederlands, schreven we gisteren al een artikel. Deze vind je hier. Naast deze uitbreiding en verbetering komt Google ook met nieuwe functies voor Google Maps. Eén daarvan is de functie 'Neighborhood vibe', hiermee kun je straks kijken of een bepaald stadsdeel aan jouw wensen voldoet.

Dit werkt als volgt: als er op één plek bijvoorbeeld veel restaurants tot twee uur in de nacht open zijn, dan zal Google Maps deze buurt straks als tip geven voor mensen die op zoek zijn naar een actief nachtleven. Een stadsdeel met veel musea zal voor onze cultuurliefhebbers als aantrekkelijk bestempeld worden.

Om alle stadsdelen een goed stempel te kunnen geven, worden alle gegevens die Google Maps al bezit ingezet om een bepaalde buurt een buurtgevoel te geven. Dit doet Google door een combinatie van recensies en kunstmatige intelligentie. Google meldt hierbij dat er straks ook visuele verhalen en korte video's van mensen over een bepaalde buurt bij gaan komen. Eén van de doelen van deze nieuwe functie is dat mensen meer stadsdelen van een bepaalde stad ontdekken, en niet enkel de populaire toeristenplekken voorgeschoteld krijgen. Deze verbetering gaat Google ergens in de komende maanden uitrollen.

Zo toont Google de sfeer van een buurt in Maps

Zo toont Google de sfeer van een buurt in Maps

Live View en Immersive View

Naast 'Neighborhood vibe' komt Google ook met een verbetering van 'Immersive View' en 'Live View'. Met deze eerst genoemde kun je steden virtueel live bekijken. Zo kun je een bepaalde plaatst alvast 'bezoeken'. Hierbij kun je ook aangeven wanneer je deze plaatst wil bezoeken (vandaag, morgen of later deze week), Google Maps geeft je dan een beeld van hoe de stad er dan uit zal zien.

Met Live View kun je makkelijker door steden navigeren. Via de camera van je telefoon zie je je omgeving en Google voegt relevante informatie toe over plaatste in de buurt. Nieuw is de mogelijkheid om te zoeken met de Live View.

Stel je zoekt bankautomaten bij jou in de buurt, dan kan je Live View activeren vanaf de zoekfunctie van Maps. De camera wordt actief en je ziet nu een indicator bij bankautomaten in de buurt. Je kan voortaan ook richten naar een treinstation om meteen de vertrektijden te zien. De functie werkt nu nog slechts voor vijf steden, maar Google wil de verbeteringen voor Live View latere breder beschikbaar maken.

Wat vind jij van de nieuwe functies in Google Maps? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Live View in Maps

Live View in Maps

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk