Beste apps om brandstofkosten te besparen

Beste apps om brandstofkosten te besparen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het is de laatste tijd een doorn in het oog van elke automobilist: langs een tankstation rijden. Het grote digitale bord geeft bizar hoge cijfers aan voor de brandstofkosten. Kan dat niet wat minder? Als je het slim speelt wel. Gelukkig is er hulp in de vorm van apps die je helpen besparen op een volle tank.

1. Besparen op tanken

Laat je dichtstbijzijnde tankstation even links liggen, ga niet naar je favo plek waar ze die lekkere broodjes hebben: als het om voordelig tanken gaat, dan is de kans groot dat je moet uitwijken naar een tankstation waar je normaal niet (zo vaak) komt. Deze apps helpen je in een handomdraai uit te vogelen waar je het beste heen kunt rijden voor een iets minder dure tankbeurt.

2. Tamoil

Waar de meeste apps vooral handig zijn omdat ze tonen hoe hoog de brandstofprijzen zijn, is de app van Tamoil er om ook direct geld te besparen. Je logt op deze app in met je Tamoil-account en vervolgens krijg je elke tankbeurt 1 eurocent korting per liter. Soms is het zelfs 5 eurocent per liter, maar dat is alleen bij mijlpalen zoals je eerste keer tanken met Tamoil of na 350 liter tanken. Vergeet voor het tanken niet in de app aan te geven dat je gaat tanken en waar, specifiek met de pomp erbij. De korting verschijnt dan na het tanken automatisch in de app.

Voordelig tanken met Tamoil

Voordelig tanken met Tamoil

Waar de meeste apps vooral handig zijn omdat ze tonen hoe hoog de brandstofprijzen zijn, is de app van Tamoil er om ook direct geld te besparen. Je logt op deze app ..

3. 1-2-3 Tanken

Mensen die graag naar Duitsland gaan, bijvoorbeeld om te winkelen omdat ze dichtbij wonen, of om uit te gaan met vrienden, die hebben baat bij het gratis 1-2-3 Tanken. Deze app is helaas alleen toegespitst op Duitsland, want hij is enorm handig en we hadden hem graag ook voor Nederland gezien. Je zoekt hierbij op basis van de brandstof die jij gebruikt en ziet dan pompstations waar je heen kunt. Let wel: in Duitsland is er geen dagprijs voor brandstof, dus waar het ‘s ochtends op een bepaalde plek goedkoop is, kan dat ‘s middags weer anders zijn.

1-2-3 Tanken: Benzinpreise clever vergleichen

1-2-3 Tanken: Benzinpreise clever vergleichen

Mensen die graag naar Duitsland gaan, bijvoorbeeld om te winkelen omdat ze dichtbij wonen, of om uit te gaan met vrienden, die hebben baat bij het gratis 1-2-3 Tanke ..

4. ANWB Onderweg

Vraag aan een gemiddelde Nederlander welke app hij of zij gebruikt bij het autorijden en de kans is groot dat het gratis ANWB Onderweg wordt genoemd. Logisch, want je vindt er veel handige informatie: parkeerplaatsen, laadstations en tankstations worden overzichtelijk aan je gepresenteerd. Bij de tankstations wordt bovendien weergegeven hoeveel de literprijs is van het goedje dat in je tank gaat. Ben je niet zo goed met getallen, dan is er ook een kleurenweergave waarbij met een kleur wordt getoond hoe hoog de prijs is vergeleken met andere tankstations.

ANWB Onderweg & Wegenwacht

ANWB Onderweg & Wegenwacht

De ANWB Onderweg-app geeft je alles wat je onderweg nodig hebt: actuele verkeersinformatie, ANWB File Alert bij vertraging op opgeslagen routes, een routeplanner, pa ..

5. DirectLease Tankservice

Je verwacht het niet direct, maar leasemaatschappij DirectLease heeft een ontzettend handige tankapp. Je hoeft er helemaal geen lease-auto voor te hebben, want iedereen kan deze app gratis gebruiken. Ook hier wordt gebruikgemaakt van kleuren om weer te geven hoe het zit met de prijs van diesel en gas, waarbij je vooral op zoek moet gaat naar groene of blauwe locaties. Er is uitgebreide informatie over tankstations te vinden, dus ook de openingstijden, of hij bemand of onbemand is en of er een wasstraat aanwezig is. Ook handig: de tankstations in België worden ook weergegeven.

DirectLease Tankservice

DirectLease Tankservice

Checken waar de brandstof het goedkoopste is, waar de wasstraten zijn en waar je een vers broodje kunt halen bij een tankstation, dat kan met DirectLease Tankservice ..

Google Maps

In het buitenland kun je op Google Maps zien wat de brandstofprijzen zijn. Helaas is dit in Nederland op dit moment niet mogelijk, maar het zal ons niets verbazen als dat binnenkort wel komt. Het is namelijk wel mogelijk voor buurlanden België en Duitsland. Je vindt de brandstofprijzen onder andere door op de kaart te zoeken naar tankstations. Hij geeft dan de tankstations in de regio aan op de kaart met daarbij de brandstofprijs. Het is te hopen dat deze functie snel naar Nederland komt, want het is erg handig.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Gerelateerde artikelen

Maak jij gebruik van apps om goedkoper te tanken en werkt dat goed? We horen je bespaarverhalen graag in de reacties onder dit artikel.

Meer van de beste producten en diensten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk