Gmail gaat gebruikers helpen om pakjes te volgen

Gmail gaat gebruikers helpen om pakjes te volgen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gmail maakt het makkelijker om een overzicht te bewaren over de status van pakjes die onderweg zijn. Bovenaan een e-mailgesprek zie je in één keer de status en ook in de mailbox zijn er handige labels. De functie werkt nog niet in Nederland en België.

In Gmail pakjes volgen

Terwijl de kerstman alvast met zijn slee langs de APK-keuring passeert, laat de goede Sint zijn stoomboot alvast nakijken. Met de feestperiode die voor de deur staat verwachten veel gezinnen in de komende weken pakketjes. Het kan een hele klus zijn om de status van die leveringen te volgen en daarom wil Gmail het overzichtelijker maken, althans als eerste in de Verenigde Staten, dat maakt Google bekend.

Als je iets hebt besteld, verschijnt meteen onder de bevestigingsmail een label met informatie. Je ziet dan in een oogopslag zonder de e-mail te openen of het pakje klaar is voor verzending of wanneer het wordt verwacht. Als je dan op de e-mail tikt, dan krijg je bovenaan nog meer informatie over de verzending in een overzicht.

Google zegt dat deze functie is gemaakt in samenwerking met de meeste grote bezorgdiensten in de VS. Gmail kan zelf op basis van de trackingcodes in de mails de voortgang van pakketjes controleren. Gebruikers moeten Google wel eerst de toestemming geven alvorens de functie werkt. Dat kan via een pop-up-melding die bovenaan in de mailbox verschijnt of via de instellingen van Gmail.

Zo werkt het opvolgen van pakjes in Gmail

Zo werkt het opvolgen van pakjes in Gmail

Beschikbaarheid

Het is niet bekend of en wanneer deze features op termijn ook in Nederland en België gaan werken. Google heeft daarover nog niets bekend gemaakt. Vorige maand heeft Google nog meer verbeteringen aangekondigd voor Gmail en Google Drive en deze zomer kreeg de Gmail nog het nieuwe Material You-design.

Zou jij het handig vinden als Gmail een handje helpt met het opvolgen van pakjes? Laat het ons weten in de reacties.

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk