Gmail-app krijgt lichte navigatiebalk en snelkoppelingen voor Agenda en Contacten

Gmail-app krijgt lichte navigatiebalk en snelkoppelingen voor Agenda en Contacten

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Gmail

Ik heb eigenlijk nooit een andere email-app op Android gebruikt dan die van Gmail. Hij doet precies wat hij moet doen en wanneer dat niet genoeg is, kun je ook overstappen naar Google Inbox.

De standaard app van Gmail zal binnenkort een kleine maar handige update update krijgen. Dit betreft versie 7.11 met daarin een nieuwe lichte navigatiebalk en handige snelkoppelingen naar de Google Agenda en Google Contacten.

Lichte navigatiebalk en snelkoppelingen

Deze switch van kleur is een maatregel die te maken heeft met het inbranden van het scherm op de Google Pixel 2. Door de kleur van de navigatiebalk te veranderen van zwart naar wit, zal het inbranden (voor zover dat echt een ding is) sterk verminderen. De lichte balk is aanwezig in alle schermen behalve wanneer het toetsenbord geopend is, dan verschijnt de standaard zwarte navigatiebalk weer.

Ook zijn er twee snelkoppelingen opgenomen in de app die verbinding maken met twee andere Google-apps die belangrijk zijn wanneer je met email bezig bent. Na de update kun je direct via een snelkoppeling de Agenda of de Contacten-app openen. Wat dan wel weer jammer is dat je daarvoor eerst het zijmenu moet openen. De koppelingen zijn daar onder de labels te vinden, dat had misschien best handiger gekund.

Beschikbaarheid

De update wordt momenteel door Google verspreid, maar is op de redactie nog niet bij iedereen te zien. De snelkoppelingen worden wel getoond in de Gmail-app op de Pixel 2 XL op de redactie, maar de lichte navigatiebalk weer niet. Heb jij de update al binnen?

Bron: 9to5Google

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk