Gmail laat nu zien hoeveel opslag je verbruikt hebt

Gmail laat nu zien hoeveel opslag je verbruikt hebt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Al sinds mensenheugenis kun je in de webversie van Gmail onderin zien hoeveel opslagruimte je van je Google-account hebt verbruikt. Die handige functie is nu ook in de Gmail-app te zien.

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

Hoeveel opslag heb je nog in je Google-account?

Elk Google-account bevat 15 GB opslagruimte, die wordt gedeeld door Gmail, Google Drive en Google Foto's. Gmail op je pc of laptop laat onderin een meter zien met de hoeveelheid opslag die je voor al die Google-diensten verbruikt hebt. Klik je daarop, dan word je doorverwezen naar de Google One-opslagpagina, waar voor elk van die Google-diensten wordt weergegeven wat je verbruikt hebt.

Verbruikte opslagruimte onderaan in de webversie van Gmail 

Verbruikte opslagruimte onderaan in de webversie van Gmail 

Heb je de 15 GB opslagruimte bijna opgemaakt, dan zal Google je vragen om extra opslagruimte toe te voegen aan je opslaglimiet. Daarvoor kun je een Google One-abonnement aanschaffen. Deze abonnementen starten bij € 19,99 per jaar voor 100 GB opslag.

Gerelateerde artikelen

Nu ook in de Gmail-app

De hoeveelheid opslag die je voor alle Google-diensten verbruikt hebt, kun je nu ook zien in de Gmail-app voor Android en iOS. Die meter krijg je te zien als je op je profielfoto tikt. Voorheen moest je nog op Je Google-account beheren tikken om te zien hoeveel opslag je verbruikt had. Dat gaat nu dus een stuk sneller.

Gmail laat nu zien hoeveel opslag je verbruikt hebt

Als je op de melding tikt, ga je naar de mobiele versie van de Google One-opslagpagina. Ook hier word je verwelkomd door verschillende kleuren die de afzonderlijke Google-diensten en de verbruikte opslag representeren. Je kan hier meteen een Google One-abonnement aanschaffen of ruimte vrijmaken.

Gmail laat nu zien hoeveel opslag je verbruikt hebt

Hoeveel gratis opslag heb ik nog?

Wil je controleren hoe lang je nog met je huidige 15 GB aan opslag kan, en dat kan je via deze link naar Google Foto's checken.

Meer opslagruimte nodig?

Geeft Google aan dat jij een tekort aan cloudopslag hebt, dan zijn er twee dingen die je kan doen:

  • Opslagruimte vrijmaken: Als eerste is het verstandig om even grote schoonmaak te houden in Google Foto's opslagruimte vrij te maken door foto's te verwijderen. Hier leggen we je uit hoe je dat doet. Google gaat gebruikers ook een handje helpen met het vrijmaken van opslagruimte, en hier lees je hoe dat zal verlopen.
  • Betaalde cloudopslag vergelijken: Is er opslagruimte te weinig, dan wordt het tijd om opslag aan te schaffen. Dat kan bij Google zelf, maar uiteraard ook bij de concurrentie. In dit artikel kan je de tarieven voor betaalde opslag vergelijken.

Wat ga jij doen als je geen gratis opslag meer hebt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google One

Google One

Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk