Dit is het nieuwe Gmail met Google Meet- en Chat-integratie

Dit is het nieuwe Gmail met Google Meet- en Chat-integratie

Gmail wordt centrum van meerdere Google-diensten

Er staat een grote update voor Gmail te wachten die het mogelijk maakt om verschillende taken binnen de app af te handelen. De integratie met Google Meet was daar al het eerste voorbeeld van. Nu de videoconferencingtool via Gmail (de webversie) al te gebruiken is, werkt Google aan integratie met Google Chat. Dat ontdekte 9To5Google in een presentatie die tijdens Google Cloud werd gegeven. Daarnaast wordt het wellicht ook mogelijk om Google Documenten, bestanden en taken vanuit Gmail te beheren.

Integratie met Google Chat en Google Meet

In onderstaande afbeelding zie je wat Google voor Gmail in petto heeft. De e-maildienst moet de 'new home for work' gaan worden. Dus het centrum voor al je werkgerelateerde zaken. Naast Google Meet zal Chat binnenkort dus ook via Gmail te bereiken zijn. Je kan dan vanuit Gmail chatten met collega's zoals dat nu ook kan via de losstaande app. Alleen zal dat binnen Gmail via de navigatiebalk onderin de app of het zijmenu links in de webversie gebeuren.

Gmail nieuw uiterlijk

Zoals je hieronder ziet, krijgt de Gmail-app een navigatiebalk onderin van waaruit je de privégesprekken en de chatruimten van Google Chat kunt bereiken. In deze chatruimten kun je gezamenlijk werken aan projecten. Het laatste tabblad bevat een snelkoppeling naar Google Meet.

Gmail nieuw uiterlijk

Google Documenten, taken en bestanden

De webversie van het nieuwe Gmail onthult ook een aantal nieuwe mogelijkheden. Zoals je hieronder ziet, kun je er een Google Document openen, terwijl je in Chat met een collega in gesprek bent of een videogesprek via Meet aan het voeren bent. Er zijn ook tabbladen met bestanden en taken te zien. Je kan dus gezamenlijk aan bestanden werken, taken opstellen en (video)chatten met collega's. (Google Wave!)

Daarnaast zijn er aanwijzingen gevonden over de komst van je hand opsteken, Q&A, het bijwonen van vergaderingen en het aanpassen van achtergronden voor Google Meet. Deze functies waren al aangekondigd en zullen in de komende maanden uitgerold worden.

Gmail nieuw uiterlijk

Gmail lijkt dus de concurrentie aan te gaan met Microsoft Teams en een stapje verder te gaan dan Slack. Google zal volgende week het nieuwe design voor Gmail aankondigen. Wat vinden jullie van deze mogelijkheden? Zou je het gebruiken voor je werk of vereniging om samen te werken? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Google Chat
Wat is Google Chat? Google noemt Chat een intelligente, beveiligde communicatietool voor teams. De app was eerst alleen voor zakelijke gebruikers van G ..

Meer info

Gmail
Gmail is de mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en fi ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties