Gmail voor Android werkt samen met Google Tasks: zo werkt het

Gmail voor Android werkt samen met Google Tasks: zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Gmail en Google Tasks werken samen

Google Taken of Google Tasks: Plan je taken. Haal je doelen. is vorig jaar in de Play Store gelanceerd als nieuwe todo-app die volgens Google bestaansrecht heeft naast Google Keep. Google Tasks is een app waarin je je taken kunt bijhouden en tevens integratie heeft met de webversie van Gmail en Google Agenda zodat je op meerdere plekken je todo-lijstje kunt bijhouden, bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit een e-mail in Gmail. Het enige dat nu nog ontbrak was Google Tasks-integratie met de Androidversie van Gmail en deze integratie is nu eindelijk een feit.

Taken maken van Gmail-berichten 

Om van beide optimaal gebruik te kunnen maken dien je allereerst zowel Gmail als Google Tasks te installeren op je telefoon. Dat kan via de knoppen onder dit artikel. Vervolgens open je de e-mail waar je een taak van wilt maken en tik je in het menu rechtsboven op 'Toevoegen aan Tasks'.

Gmail voor Android - Google Tasks-integratie

Daarna kun je de zojuist aangemaakte taak meteen in Google Tasks bekijken en desgewenst aanpassen. Je kan er extra details aan toevoegen zoals tekst, datum/tijd en subtaken en de taak naar een andere lijst verplaatsen.

Gmail voor Android - Google Tasks-integratie

Waarom Google niet heeft gekozen voor Google Tasks-integratie via de zogenaamde Gmail Add-ons is niet duidelijk. Met deze add-ons hoef je namelijk niet te switchen tussen verschillende apps, alles kan nu namelijk binnen Gmail afgehandeld worden. Datzelfde gold voor de taken in Inbox, de experimentele e-mailapp van Google die er helaas niet meer is. Voor nu is de werking is de Google Tasks-integratie in Gmail een eerste stap die wellicht in de toekomst nog verder gestroomlijnd gaat worden.

Google Tasks

Google Tasks

Google Tasks is een app waarin je je taken kunt bijhouden en tevens integratie heeft met Gmail en Google Agenda zodat je op meerdere plekken je todo-lijstje kunt bij ..
Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

Related articles

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk