Gmail rolt donker thema eindelijk uit naar de eerste gebruikers

Gmail rolt donker thema eindelijk uit naar de eerste gebruikers

Gmail donker thema

Omdat Android 10 Googles eerste versie is van Android met een donker thema, werkt het hard aan het uitrollen van donker thema’s naar zijn applicatird. Vrijwel alle Google-apps zijn de afgelopen tijd voorzien van een donker thema: van YouTube, tot Google Chrome en recent nog de Play Store, de Google Assistant en ten slotte nog Google Fit. Gmail zou op korte termijn ook een donker thema ontvangen: al bleef het tot op heden angstvallig stil. Er waren weinig gebruikers, die het donkere thema van Gmail ingeschakeld kregen. Sinds vrijdagavond, lijkt de uitrol van het thema echter te zijn versneld.

Het donkere thema van Gmail, zoals het nu uitrolt

Verschillende websites rapporteren de komst van het donkere thema, na weken van wachten, en nog meer wachten. Een lezer van Androidworld heeft tevens aangegeven dat het thema op zijn toestel is aangekomen – een Google Pixel 3a, op Android 10. Als je telefoon nog niet op Android 10 draait, zal je het donkere thema voorlopig nog niet ontvangen. Ondanks dat sommige fabrikanten al vanaf Android 9.0 Pie, een donker thema inbouwde, geldt dat niet voor elke fabrikant. Zonder dat je telefoon een donker thema heeft, kan de app niet 'reageren' op het systeemthema van smartphone.

Beschikbaarheid

Wanneer Google het donkere thema naar alle gebruikers van Gmail uit zal rollen, is nog onbekend. Wel is de kans steeds groter dat je het thema in kan schakelen. Volg daarvoor het stappenplan, van Claudia’s artikel over het donkere thema van Gmail. Zoals we gewend zijn van Google maakt het versienummer van je Gmail-app maar weinig uit: de update wordt server-side ingeschakeld, waar je als gebruiker helaas geen invloed op hebt. Gebruikers die rapporteren dat ze het thema ontvingen, draaien op Gmail-versie: 2019.09.15.270135155.release, de meest recente update van de applicatie.

Dank voor de tip, Robbert!

Gmail
Gmail is de mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en fi ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties