Geen Microsoft Office-apps meer op Chromebooks, dit moet je weten

Geen Microsoft Office-apps meer op Chromebooks, dit moet je weten

Microsoft stopt met zijn Office-apps op Chromebooks. Microsoft zal de app niet langer ondersteunen of updaten, en gebruikers worden verzocht om de online-diensten van Office te omarmen. Alle apps van Office verlaten in september de Play Store op Chrome OS, maar ze blijven beschikbaar op Android.

Microsoft office en Chromebooks

Microsoft zal niet langer de Office-apps op Chrome OS-apparaten ondersteunen, dat maakt het bedrijf bekend aan About Chromebooks. De apps zullen wel beschikbaar blijven op Android-telefoons, maar vanaf 18 september zijn ze niet langer in de Play Store te vinden op Chromebooks. Gebruikers zullen dan geen updates meer ontvangen of ondersteuning krijgen van Microsoft. Al blijven apps als Word en PowerPoint wel gewoon nog op je apparaat staan.

"We leveren een inspanning om een meer geoptimaliseerde ervaring te bieden voor Chrome OS/Chromebook-gebruikers, en er komt dus een overgang van Microsoft-apps (Office en Outlook) naar webervaringen (office.com en Outlook.com) op 18 september 2021", zegt Microsoft in een verklaring. Volgens het bedrijf zullen Oficce365-abonnees op de webversies meer premiumfuncties vinden dan voordien het geval was op de apps.

Geen Microsoft Office-apps meer op Chromebooks, dit moet je weten

Wat is de oorzaak?

Toch is er een duidelijk nadeel verbonden aan het verdwijnen van de office-apps, want je zal niet kunnen rekenen op de software wanneer je niet verbonden bent met het internet. Het is ook niet duidelijk wat Microsofts intenties zijn met deze beslissing. Mogelijk wil het Chromebook-gebruikers leiden richting de betaalde versies van Office.

Ben jij een Chromebook-gebruiker met Microsoft Word, PowerPoint, Excel, OneNote of OneDrive? Ga jij de apps missen, en naar welk alternatief schakel jij over? Kies je voor de gratis diensten van Google, Libreoffice dat als Linux-app compatibel is of een ander pakket aan kantoor-apps uit de Play Store? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Microsoft? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer