Gebaren vingerafdrukscanner van Pixel ook op andere toestellen te gebruiken

Gebaren vingerafdrukscanner van Pixel ook op andere toestellen te gebruiken

Vingerafdrukscanner gebaren

Het is niet volledig nieuw, er waren smartphones die al gebruik maakten van deze mogelijkheid. Zo was het op Huawei-devices al mogelijk om door foto's te bladeren door middel van de vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Deze functie is ook op de Pixel en Pixel XL geïntroduceerd door Google.

Wil je hier toch mee aan de slag op andere smartphones, dan zal daar een externe app aan te pas moeten komen. Ontwikkelaarscommunity XDA is aan de slag gegaan en er is een app gelanceerd die dit mogelijk maakt. Zo wordt de vingerafdrukscanner net iets slimmer en kan de notificatiebalk naar beneden gehaald worden door over de scanner te swipen.

Beschikbaarheid

De app is te vinden op XDA en kan als losse APK gedownload worden. Om de app te gebruiken is er geen roottoegang nodig en de app werkt op de meeste toestellen met vingerafdrukscanner. Meer informatie en een video over het instellen van de app kan in de betreffende topic op XDA gevonden worden.

Eerder bespraken we in Nieuwe Apps als een soortgelijke applicatie: SwipeUp Utility die uit de Play Store gedownload kan worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties