Gboard laat je zelf stickers met tekst maken en emoji combineren

Gboard laat je zelf stickers met tekst maken en emoji combineren

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google komt met verbetering voor zijn Gboard-toetsenbord. Als je een woord typt, kan je die voortaan in de vorm van een aangepaste sticker versturen. Daarnaast kan je twee emoji combineren tot één. Het zijn allemaal functies die eerder voor Pixel-telefoons beschikbaar waren.

Gboard-verbeteringen

Liefhebbers van stickers en emoji kunnen rekenen op twee leuke verbeteringen voor hun Gbord-toetsenbord: op veel Android-telefoons het standaard toetsenbord. Allereerst kan je nu de berichten die je typt nu verzenden als een sticker en je toetsenbord toont automatisch die suggestie. Zodra je een woord of zin hebt getypt verschijnt in de balk met woordsuggesties een stickerknop. Als je daar op drukt kan je kiezen uit een hele reeks met woordstickers. Belangrijk is wel dat je de taal English (US) met je toetsenbord gebruikt.

Daarnaast komt Google met zijn 'emoji kitchen'-functie. Zodra je twee emoji naast elkaar typt dan krijg je de mogelijkheid om een soort hybridevorm van die twee emoji te kiezen. Stel, je typt een clowngezicht en daarna een emoji met feesthoed, dan kan je in de plaats een clown met een feesthoed versturen. Je kan soms ook kiezen uit meerdere vormen van samengestelde emoji. Volgens Google zijn er meer dan 1.600 combinaties mogelijk.

De tekststickers in Gboard

De tekststickers in Gboard

Juni is de pride-maand en dat is belangrijke tijd voor de LGBTQI+-gemeenschap. Google heeft daarom nieuwe emojicombinaties met regenboogstickers geïntroduceerd die je vanaf nu in Gboard kan vinden. Zowel de emoji kitchen als de tekststickers waren eerst nog exclusieve functies voor Pixel-telefoons en je kan ze vanaf nu in Gboard ontdekken, zegt Google in een blogbericht.

De beste toetsenborden voor Android

Gboard is samen met Microsoft SwiftKey het favoriete toetsenbord op de redacties van Androidworld, maar er zijn nog heel wat andere toetsenborden die elk hun eigen unieke features hebben. Dit zijn 6 apps die je moet proberen. Welk toetsenbord gebruik jij en wat vind je van de nieuwe functies voor Gboard? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Gboard
Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk