Handig: razendsnel tekst plakken met nieuwe Gboard-functie

Handig: razendsnel tekst plakken met nieuwe Gboard-functie

Razendsnel plakken in Gboard

Een klein aantal Gboard-gebruikers waaronder onze redacteur Jeffrey, krijgt in de app klembord-suggesties te zien waardoor ze heel snel een woord, zin of link kunnen plakken. De suggestie wordt in plaats van de rij met stickers, gif'jes, instellingen en het klembord getoond.

Met een tik op de suggestie wordt de tekst of link die gekopieerd is, meteen in de app of het invoerveld geplakt. Dit is ook mogelijk voor wachtwoorden die gelukkig in de vorm van 'stippen' worden weergegeven als klembord-suggestie. Het wachtwoord zelf is dus niet zichtbaar. Natuurlijk kun je ook 'ouderwets' het invoerveld lang ingedrukt houden om een stuk tekst te plakken, maar met deze klembord-suggesties heb je het klusje een stuk sneller geklaard.

Screenshot van Gboard met verbeterd klembord

Beschikbaarheid

Het is niet bekend hoe groot de groep is die dit verbeterde klembord in Gboard al kan gebruiken. Op de redactie is er in ieder geval maar één apparaat die ondersteuning voor de functie heeft. Omdat dit zo'n handige functie is, hopen we dat Google ze snel voor iedereen beschikbaar maakt. iOS-gebruikers hebben overigens al een tijdje toegang tot de klembord-functie.

Zie jij de nieuwe klembord-suggesties al in Gboard? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer