Gboard Bèta laat je Bitmoji en stickers in andere apps versturen

Gboard Bèta laat je Bitmoji en stickers in andere apps versturen

Gboard Bèta

Google Gboard heeft bij de bètaversie een update ontvangen naar versie 6.5. Hierin zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. De grootste is de ondersteuning voor Bitmoji en stickers. Er is een nieuw sticker-tabblad in Gboard verwerkt. Dit tabblad vult de al bestaande tabbladen van emoji's en gif'jes aan. Met het nieuwe tabblad kan je al je gedownloade sticker- en Bitmojipacks direct via Gboard opzoeken en versturen. Bitmoji zijn persoonlijke emojis die je kan laten maken op basis van een foto.

Google Allo brengt bitmoji's naar een nieuw niveau door je complete eigen stickerset te laten maken, gebaseerd op je eigen selfie. Deze stickerpacks zullen ook via Gboard toegankelijk zijn, en kan je dus via andere ondersteunde apps versturen, zoals WhatsApp.

Het sticker-tabblad kan je benaderen door het emoji-icoontje onderaan je toetsenbord ingedrukt te houden, en recht omhoog te swipen. Ook is het mogelijk om via een knop onderaan direct naar je emoji's, stickerpacks en gif'jes te navigeren. Dit kan je instellen in je Gboard instellingen via voorkeuren > Schakeltoets voor emoji weergeven.

De eerste keer dat je hier bent krijg je te zien dat je bitmoji en stickers in de Play Store kan downloaden. Vervolgens kan je de geïnstalleerde packs altijd in dit tabblad vinden. Elke stickerpack krijgt een klein eigen icoontje in de balk zodat je deze snel kan openen. Het voordeel hiervan is dat je je eigen stickers en emoji altijd kan benaderen, in plaats van de specifieke emoji's van een app zelf. Ook kan je in stickers zoeken.

Andere kleine wijzigingen in de Gboard-update zijn de iets aangepaste backspace- en shift-knop. Ook is het scherm waarin je een thema van je toetsenbord kan kiezen compacter ingericht: er passen nu meer thema's naast elkaar op een scherm. Gboard versie 6.5 wordt zoals genoemd in het bèta-kanaal uitgerold. Je kan je via deze link voor de bèta inschrijven. Hierna zal je gewoon updates via de Play Store blijven ontvangen.

Bron: AndroidPolice

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties