Garmin trekt stekker uit Navigon-apps

Garmin trekt stekker uit Navigon-apps

Navigon

Garmin is de eigenaar van Navigon en dit bedrijf levert navigatiemiddelen voor de consument. Dat doen ze al 25 jaar en de laatste 10 jaar waren dat vanzelfsprekend digitale middelen zoals apps. Aan dat tijdperk komt een einde want op de website heeft Navigon bekend gemaakt dat de dienst gaat stoppen. Op 14 mei zullen alle Navigon-producten van de markt gehaald worden. Het bedrijf blijft de komende 2 jaar de betaalde accounts nog gewoon ondersteunen maar daarna zullen de gebruikers niet meer kunnen verlengen. Het gaat om alle Garmin navigatie-apps waaronder NAVIGON, NAVIGON Regions en NAVIGON Cruiser.
Er zijn een aantal uitzonderingen en dat zijn NAVIGON select en Garmin HUD EU/NA.

Navigon zegt dat het deze beslissing vanwege strategische redenen heeft genomen. De echte reden laat zich wel raden want is het is vrijwel onmogelijk om op te boksen tegen de grote diensten zoals Google Maps en Apple Maps die ook nog eens geheel gratis zijn. Garmin heeft onder eigen beheer ook een aantal kaartdiensten die wel gewoon blijven bestaan. Deze kaarten worden gebruikt in combinatie met de hardware-producten die Garmin maakt zoals golf-horloges.

Beschikbaarheid

Zoals hierboven staat geschreven zul je als gebruiker van een betaalde Navigon-dienst tot het einde van de contractperiode ondersteuning krijgen. Ook wanneer je een ander toestel neemt of een reset uitvoert van je huidige toestel. De enige uitzondering is wanneer je wisselt van besturingssysteem, dus van iOS naar Android of andersom. Dan ben je je abonnement kwijt en zul je op zoek moeten gaan naar iets anders. Ons advies is dan Google Maps, werkt prima!

Bron: Navigon via Emerce

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties