Gallery Go is het lichtgewicht alternatief voor Google Foto's

Gallery Go is het lichtgewicht alternatief voor Google Foto's

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Go

Google heeft in 2017 tijdens Google I/O een speciale versie van Android aangekondigd met de naam Android Go. Deze versie is geoptimaliseerd voor Androidsmartphones met weinig werkgeheugen. Android Go is gebaseerd op een drietal speerpunten: goede werking op apparaten met minder dan 1 GB aan werkgeheugen, speciaal aangepaste versies van zijn Google-apps en meer inzicht in datagebruik. De eerste Android-versie die een speciale 'Go'-versie kreeg, was Android Oreo. Daarna volgde Android 9 Pie Go.

Sindsdien stromen de Go-versies van Google-applicaties mondjesmaat binnen. Zo kun je gebruik maken van YouTube Go, Maps Go, Google Gboard Go, Google Assistant Go, Google Files Go, Gmail Go en Google Go. De Go-variant van Google Foto's is nu aan dit rijtje toegevoegd en heeft de naam 'Gallery Go van Google Foto's' gekregen.

Gallery Go van Google Foto's

Tik hier om het gif'je af te spelen

Gallery Go van Google Foto's

Gallery Go van Google Foto's is ontworpen om te kunnen gebruiken in gebieden waar geen snel internet om bijvoorbeeld back-ups in de cloud op te slaan. De app maakt wel gebruik van een aantal slimmigheden die we kennen van Google Foto's. Zo kan deze lichte variant met behulp van machine learning al je foto's automatisch sorteren en de kwaliteit ervan verbeteren waar nodig. Daarnaast is Gallery Go maar 10 MB groot zodat het niet veel opslaggeheugen in beslag neemt.

Met automatisch sorteren bedoelt Google het automatisch verzamelen van alle foto's van personen of dingen. Zo kan de gebruiker makkelijk bepaalde foto's terugvinden. Men kan ook zelf mapjes aanmaken en foto's hierin plaatsen, ook zonder internetverbinding. Gallery Go heeft ook wat eenvoudige bewerkingstools zoals 'Automatische verbetering' en filters.

Gallery Go van Google Foto's downloaden

Wil je Gallery Go van Google Foto's ook eens proberen? Tik dan op de Play Store-knop hieronder.

Gallery Go van Google Foto's

Gallery Go van Google Foto's

Gallery Go van Google Foto's is ontworpen om te kunnen gebruiken in gebieden waar geen snel internet om bijvoorbeeld back-ups in de cloud op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk