Samsung Galaxy S21 Ultra krijgt Pro-Mode ondersteuning voor telecamera's [download]

Samsung Galaxy S21 Ultra krijgt Pro-Mode ondersteuning voor telecamera's [download]

Samsung heeft vandaag de ondersteuning voor Pro-Mode voor de telecamera's van de Samsung Galaxy S21 Ultra aangekondigd. Om gebruik te maken van de pro-features moet je echter wel een aparte app gaan gebruiken.

Wat kan je met Pro-Mode?

In Pro-Mode kun je, naast het aanpassen van bijvoorbeeld de witbalans, sluitertijd, focus en ISO, ook het contrast, tint en de verzadiging aanpassen. Op dit moment wordt Pro-Mode alleen ondersteunt voor de hoofdcamera en de ultragroothoekcamera van de S21 Ultra, en in principe blijft dit ook zo. Samsung brengt echter ook een app uit waarmee je veel functies van Pro-Mode kan terugvinden. Deze app, die Expert RAW-camera wordt genoemd, is ook te gebruiken met de telecamera’s van de S21 Ultra.

Samsung Galaxy S21 Ultra krijgt Pro-Mode ondersteuning voor telecamera's [download]

RAW

De app ondersteunt verder HDR en kan foto’s in DNG-RAW opslaan. RAW betekent dat de foto’s ‘rauw’ worden opgeslagen, en dat betekent weer dat alle informatie van een foto wordt bewaard. Het is dus niet dat de smartphone de foto bewerkt en het beste plaatje voor je uitzoekt. Je krijgt zelf alle keuze om de foto te bewerken zoals jij dat wil.

Samsung Galaxy S21 Ultra krijgt Pro-Mode ondersteuning voor telecamera's [download]

Adobe heeft dan weer een speciale bestandindeling voor RAW-bestanden gemaakt, genaamd DNG-RAW. Deze DNG-RAW bestanden kan je in een apart programma van Adobe converteren en bewerken. Zo kan je foto’s gemaakt in DNG-RAW direct openen in Adobe Lightroom en ze daar naar eigen wens bewerken.

Beschikbaarheid 

Samsung heeft de app momenteel alleen uitgebracht in de Galaxy Store in Zuid-Korea, maar Sammobile heeft al een apk-bestand weten te bemachtigen en die kan je hier downloaden. De Expert RAW-app is op dit moment verder nog in bèta en kan alleen gebruikt worden op een S21 Ultra die (minimaal) beschikt over Android 12 met One UI 4.0. Samsung meldt dat de app binnenkort officieel zal worden uitgebracht in een stabiele versie. De app moet op dat moment ook beschikbaar worden voor de Samsung Galaxy S21 (+). Voor de ‘tabletfotografen’ onder ons, ook de Tab S5e moet de Expert RAW-app gaan ondersteunen.

Ga jij aan de slag met de Expert RAW-camera van Samsung op je Galaxy S21 Ultra? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Samsung Galaxy S21 Ultra
5000 mAh
6,8 inch - 3200 x 1440 px
128/256/512 GB
Exynos 2100

Meer info

Adobe Photoshop Lightroom CC
Adobe Lightroom Mobile voor Android maakt het mogelijk foto's te synchroniseren met de desktop-versie, maar bovenal het bewerken van RAW-foto's op je Androidtoestel. ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties