Gaat de wekker van je telefoon niet meer af? Dit is de reden (+poll)

Gaat de wekker van je telefoon niet meer af? Dit is de reden (+poll)

Er is een fout in de Google Klok-app, want veel gebruikers klagen in de Play Store-reviews over wekkers die niet af gaan. En je kan je al voorstellen wat voor gevolgen dat met zich meebrengt: mensen die zich overslapen. Google onderzoekt het probleem.

Google Klok-fout

Wekkers die niet afgaan, mensen die zich overslapen en te laat op het werk aankomen. Het zijn de horrors die te lezen zijn in de Play Store-reviews van Google Klok. Heel wat mensen laten een één ster-review achter door een nieuwe fout in de app, dat merkte Android Authority op.

Mensen die het probleem aanklagen hadden allemaal netjes een wekker ingesteld, en dat zijn er heel wat. Google Klok is namelijk onder meer beschikbaar op telefoons van Samsung, OnePlus, Xiaomi en Googles eigen Pixels. Al lijkt het probleem nog breder te zijn verspreid, want donderdag ging de wekker van mijn Lenovo Smart Clock voor de eerste keer niet af. Veel andere slimme apparaten maken gebruik van Klok.

Gaat de wekker van je telefoon niet meer af? Dit is de reden (+poll)
Slechts een greep uit het totaal van negatieve reviews

Oplossing in de maak

Google heeft alvast in de IssueTracker aangegeven dat het probleem wordt onderzocht en een oplossing is in de maak. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat precies de oorzaak is, maar mogelijk heeft het te maken met de Niet Storen-functie of Bedtijdstand van apparaten die wekkers verhindert om te luiden. Natuurlijk moet de wekker een uitzondering zijn van Niet Storen.

Heb jij ook last gehad van wekkers die niet afgaan zoals het hoort? Hopelijk heeft het geen ernstige gevolgen gehad. Laat het ons weten in onderstaande poll.

Poll

Heb jij problemen gehad met wekkers die niet afgaan?

Klok
Dit is de officiële Klok-applicatie van Google, eerder alleen te gebruiken was op enkele Nexus-apparaten. De applicatie biedt enkele basisfuncties zoals het kunnen ..

Meer info

Lees meer over:
Tools Klok

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer