Foutje: Google rolt nieuwe Google Home-app per ongeluk uit, download nu

Foutje: Google rolt nieuwe Google Home-app per ongeluk uit, download nu

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft per ongeluk een vroeger versie van zijn nieuwe Home-app uitgerold naar enkele gebruikers. De versie toont de Matter-ondersteuning, de nieuwe automatisaties en hint naar de aankomende Google-tablet. Je kan de apk downloaden, maar dat doe je toch beter niet.

Nieuwe Google Home-app

Ontwikkelaars van de Google Home-app hebben een fout gemaakt, waardoor een erg instabiele versie van de vernieuwde app is uitgerold naar gebruikers in het Preview-programma. We kunnen met zekerheid stellen dat het om een fout gaat, omdat niet alle aangekondigde verbeteringen in de app te zien zijn, en door de vele softwarefouten.

Gerelateerde artikelen

Het is Mishaal Rahman die over de onbedoelde update schrijft in een reeks tweets. Op screenshots zien we de nieuwe functies en indeling van de app. Er is voortaan een tabblad met favoriete smarthome-producten, Automatisaties, Activiteiten en Instellingen. Automatisaties moet een verbeterde versie voorstellen van de Routines in Google Home.

- Lees verder onder de screenshots-

Pixel-tablet en Nest Audio als tv-speaker

Verder verwijst de app ook naar de Pixel-tablet, want er zijn twee mogelijke dockingstations voor het apparaat. Om de tablet in te stellen voor het eerst moet je hem in zijn dock plaatsen. Hij kan dan dienen als een smart display. In de Google Home-app is verder ook de mogelijkheid te zien waarmee gebruikers een apparaat toevoegen dat de nieuwe Matter-standaard voor smarthome ondersteunt.

Er duikt ook opnieuw een functie op die gericht is op de Nest Audio-speakers van Google. Je kan die binnenkort koppelen met de Chromecast en Google TV, zo blijkt.

Foutje: Google rolt nieuwe Google Home-app per ongeluk uit, download nu

Dinsdag heeft Google zijn compleet vernieuwde Home-app voorgesteld, maar het is zeker niet de bedoeling dat die morgen al breed beschikbaar is. Gebruikers die de update al op hun telefoon kregen, hebben deze versie als een apk gedeeld op APK Mirror. Het is dus in principe mogelijk om de nieuwe app al te gebruiken, maar dat is niet aangeraden. Als eerste zijn de nieuwigheden nog niet voor iedereen zichtbaar, ook niet als je deze versie 'sideloadt'. Ten slotte bevat ze kritieke fouten.

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk