Ernstige fout in Chrome, Google: "installeer onmiddellijk deze update"

Ernstige fout in Chrome, Google: "installeer onmiddellijk deze update"

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Beveiligingsfout in Chrome

De ontwikkelaars van Chrome hebben met versie 72.3626.121 van de browser een belangrijke kwetsbaarheid gedicht die het voor kwaadwilligen gemakkelijker maakten om vanop afstand malware op je telefoon of pc te installeren. In principe is de update vorige week al uitgebracht waardoor die waarschijnlijk al op je apparaat staat geïnstalleerd, maar Google benadrukt nu dat je je browser beter onmiddellijk bijwerkt als dat toch nog niet het geval zou zijn.

Google heeft namelijk concrete aanwijzingen dat de kwetsbaarheid op dit moment wordt uitgebuit door hackers. Justin Schuh, het beveiligingshoofd van Chrome, heeft nu op Twitter opgeroepen om meteen maatregelen te nemen zoals je kan zien in onderstaande tweet.

Screenshot van tweet

Zo bescherm je jezelf

Chrome voor Android

Voor Chrome op je smartphone ga je naar de Google Play Store en zoek je Chrome op via de zoekbalk. Vervolgens kijk je of de knop 'Updaten' zichtbaar is, want in dat geval heeft je telefoon de laatste versie nog niet. Als alles goed is, zie je onder 'Nieuwe functies': "Laats geüpdatet: 1 mrt. 2019". Als je naar beneden scrollt en je tikt op 'Meer lezen', zou je onderaan bij 'App-info' ook de versienummer moeten zien: 72.3626.121.

> Zie je geen beschikbare update beschikbaar en heb je toch een lagere versienummer in de Play Store - wat erg onwaarschijnlijk is - installeer dan het apk-bestand met de laatste update via APK Mirror

> Heb je geen ruimte vrij op je telefoon voor de update? Kijk dan even hierzo

Chrome voor desktops

Als je wil controleren of je desktopbrowser de laatste versie van Chrome heeft, tik je rechts op de menuknop met de drie verticale puntjes. Daarna kies je 'Help' en tik je op 'Over Chrome'. Als je browser al geüpdatet is, zie je een blauw vinkje staan naast ‘Google Chrome is up-to-date’. Je ziet ook de versienummer staan. Als Chrome nog niet is bijgewerkt, dan zal de browser die automatisch installeren. Sluit daarna even je vensters in Chrome en start je browser opnieuw op.

Als je de instabiele versies van de browser gebruikt zoals Chrome Bèta en Chrome Dev, dan ben je al beschermd als de apps regelmatig hebben kunnen updaten. Dat kun je nagaan op dezelfde manier als hierboven werd omschreven.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk