Foursquare neemt grote concurrent 'Placed' over

Foursquare neemt grote concurrent 'Placed' over

Foursquare overname

Foursquare heeft zijn eerste overname ooit gedaan, want het heeft concurrent Placed overgenomen dat deel uitmaakte van Snap, het moederbedrijf van Snapchat. Foursquare was vroeger in de eerste plaats bekend voor zijn sociaal platform waarmee je op locaties kon inchecken en kon nagaan op welke plaatsen je vrienden zijn geweest. Ondertussen heeft het bedrijf die functionaliteit overgebracht naar zijn Swarm-app.

Ondertussen zijn applicatie voor consumenten niet meer de nummer één focus van het bedrijf en 90 procent van zijn inkomsten haalt het vandaag uit advertenties voor bedrijven op basis van locatiedata. Het bedrijf heeft meer dan 10 jaar lang gegevens verzameld over hoe zijn gebruikers zich naar interessante plaatsen begeven en die gegevens worden nu ingezet als ondersteuning voor de marketing van bedrijven.

Foursquare-apps Play Store

Concurreren met Google en Facebook

Foursquare heeft 150 miljoen opgehaald, dat is zo'n 134 miljoen euro, voor de overname van Placed. het bedrijf hoopt nu nog beter de concurrentie te kunnen aangaan met grote spelers als Google en Facebook die de advertentiemarkt domineren en ook locatiegebaseerde advertenties verkopen. Placed heeft voortaan 'Placed provided by Foursquare'.

Het is niet duidelijk waarom Snap zijn dochterbedrijf Placed wil verkopen nadat het twee jaar geleden werd overgenomen. Wel weten we dat het de laatste tijd minder goed gaat met Snapchat en dat het vorig jaar gebruikers heeft verloren, ook al kon Snapchat dit jaar een aantal nieuwe diensten aankondigen samen met een vernieuwde app.

Gebruik jij nog steeds Foursquare of de Swarm-applicatie nog? Heb jij ze vroeger wel gebruikt om in te checken op je favoriete plaatsen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Foursquare Swarm: Check In
Met Swarm kun je inchecken op een locatie en ook zien waar je vrienden zijn. De app geeft niet de exacte locatie prijs maar wel dat ze in een bepaalde radius zijn. D ..

Meer info

Foursquare City Guide
Foursquare is veel meer dan een incheckdienst. Ontdek de beste plekjes om te eten of uit te gaan, weet waar je vrienden zich bevinden, en beoordeel de locaties waar ..

Meer info

Lees meer over:
Reizen en lokaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties