Fotoboeken in Google Foto's worden tijdelijk gratis verzonden

Fotoboeken in Google Foto's worden tijdelijk gratis verzonden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Foto's Fotoboeken

Fotoboeken was tijdens Google I/O van 2017 één van de drie nieuwe functies voor Google Foto's en sinds september 2018 kunnen wij in Nederland er ook mee aan de slag. Fotoboeken zijn fysieke foto-albums uiteraard samengesteld met foto's die je in Google Foto's hebt opgeslagen. Zo'n fysiek album is toch veel leuker dan op een smartphone of tablet door de vakantiekiekjes te bladeren? Momenteel kun je tot en met 29 april zo'n fotoboek bestellen zonder daarvoor verzendkosten te hoeven betalen. De aanbieding vind je in het onderdeel 'Assistent' in de navigatiebalk in Google Foto's.

Fotoboeken Google Foto's tijdelijk gratis verzending

Met Google Foto's maak je in slechts een paar minuten een fotoboek. De app maakt namelijk gebruik van machine learning. Google Foto's selecteert met deze techniek de beste foto's al vooraf. De app doet ook suggesties voor fotoboeken, zoals je reis naar India of het beste van een bepaalde periode (bijvoorbeeld '2018' of 'de lente'). Daarnaast worden je foto's automatisch georganiseerd, bijvoorbeeld op basis van de plaats of de tijd.

Nadat je de foto's voor je boek hebt geselecteerd, vindt Google Foto's de beste opnamen en plaatst deze in het boek, waarbij je duplicaten en afbeeldingen van slechte kwaliteit verwijdert. Het enige dat je hoeft te doen is een paar aanpassingen maken en je bestelling plaatsen.

Google Foto's - Fotoboeken

Wat kost een Google Foto's Fotoboek?

En fotoboek met zachte kaft van 18 x 18 cm kost € 12,99 voor 20 pagina's. Extra pagina's kosten € 0,49 per extra pagina. Een fotoboek met harde kaft van 23 x 23 cm kost € 22,99 voor 20 pagina's. Extra pagina's kosten € 0,69 per stuk. Een Economy-levering van vijf tot acht werkdagen kost normaliter € 5,99 maar is dus nu gratis. Met een Priority-levering van € 13,99 heb je het fotoboek in vier tot zeven werkdagen op de deurmat. Op deze levering is de aanbieding niet van toepassing.

De fotoboeken zijn in het zijmenu bovenin de app te vinden. Hier vind je voorgestelde boeken maar je kunt ook vanuit een (gedeeld) album beginnen of zelf er eentje aanmaken. Je kunt natuurlijk ook een fotoboek op je laptop maken. Dat doe je hier. Laurence heeft ook al eens een fotoboek via Google Foto's besteld. Zijn ervaringen ermee lees je hier.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk