Fortnite verdiende in april 300 miljoen dollar, maar is nog steeds niet uit op Android

Fortnite verdiende in april 300 miljoen dollar, maar is nog steeds niet uit op Android
Het is een grote strijd tussen Playerunknown's Battleground en Fortnite. Deze twee games veroveren de wereld op consoles, pc maar ook op de smartphones

Fortnite

Fortnite valt in de relatief nieuwe categorie battle royale. Waar het op neer komt is dat je met 100 mensen op een eiland gedropt wordt en het team of de persoon die als laatste overblijft heeft gewonnen. Een van de leuke dingen aan Fortnite is dat je met mensen op verschillende platformen kan spelen.

Epic games is het bedrijf achter Fortnite en daar kan de vlag uit. Het bedrijf heeft in de maand april alleen al 300 miljoen euro verdiend. Dit bedrag werd bij elkaar gehaald door verkopen op de pc, consoles maar ook op smartphones. In de game kun je extra's kopen die geen invloed hebben op de gameplay zoals kostuums en dansbewegingen, je gaat er niet beter van spelen of krijgt er geen voordeel mee op de tegenstander. Epic games doet het zo goed met Fortnite dat het meer verdiende in de maand april dan de laatste Avengers-film tijdens het openingsweekend binnenhaalde. Vorige week maakte Epic Games ook bekend dat het 100 miljoen dollar (85 miljoen euro) beschikbaar stelt voor Fortnite-toernooien over heel de wereld.

Fortnite gameplay iOS

Beschikbaarheid

Waar de game PUBG al wel te spelen is op Android wachten we nog steeds op de introductie van het spel in  de Google Play Store. Eerder liet Epic Games al weten dat het er deze zomer echt van zal komen. Voor de boekhouder bij het bedrijf is dat alvast een aardig vooruitzicht, want dan komen er mogelijk nog eens miljoenen spelers bij.

Bron: The Verge

Lees meer over:
Games

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties