Focusmodus: dit zijn de twee nieuwe handige functies

Focusmodus: dit zijn de twee nieuwe handige functies

Focusmodus

De Focusmodus is onderdeel van Digital Wellbeing (Digitaal welzijn) in Android 10, de tool van Google om problemen met overmatig smartphonegebruik voor gebruikers inzichtelijk maken. De Focusmodus helpt je daarbij door de mogelijkheid om bepaalde apps uit te schakelen die jou afleiden. Je ontvangt geen meldingen van deze apps totdat je de Focus-modus weer uitzet. Zo kun je een vergadering bijwonen zonder gestoord te worden door berichten van Instagram en Twitter en daarna in een restaurant genieten van een vijf-gangen-diner zonder app'jes van je collega's en vrienden.

Deze handige Focusmodus krijgt in versie 1.02752 van Digital Wellbeing twee handige toevoegingen. Digital Wellbeing vind je op je telefoon via instellingen > Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht > Focusmodus.

Focus-modus - nieuwe functies

1. Schema instellen

Allereerst kun je voor de Focusmodus nu een schema instellen. Stel je begint elke maandag om 9.00 uur met een vergadering van twee uur, dan kun je voor deze tijd de Focusmodus inschakelen. Nog een voorbeeld is het inschakelen van de Focusmodus in de avonduren voor werkgerelateerde apps of sociale media als Facebook en Twitter. Je kan overigens maar één schema instellen dus bij meerdere vergaderingen per week zul je Focusmodus handmatig moeten inschakelen.

Focus-modus - nieuwe functies

2. Pauze

Heb je eenmaal de Focusmodus maar ben je toch nieuwsgierig wat er allemaal gaande is op je werk of op social? Dan kon je voorheen de Focusmodus uitschakelen maar nu is het ook mogelijk om een pauze van 5, 15 of 30 minuten in te lassen. Je kan de pauze makkelijk via de melding in je notificatiepauze instellen.

De Focusmodus is aanwezig op telefoons met Digital Wellbeing en Android 10. De nieuwe functies worden via een server-side update aan Digital Wellbeing toegevoegd. Niet iedereen krijgt ze dan meteen te zien, dit gaat geleidelijk. Wil je weten hoe je de Focusmodus op je telefoon inschakelt? Dan kun je hier terecht.

Digitaal welzijn
Digitaal welzijn is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik naar voren brengen. Google wil er met deze tool ..

Meer info

Lees meer over:
Tools

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer