Flitsmeister toont info van slimme verkeerslichten, zo werkt het

Flitsmeister toont info van slimme verkeerslichten, zo werkt het

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Slimme verkeerslichten

Nederland is een voorloper op het gebied van verkeersproblemen en de aanpak ervan. Slimme verkeerslichten zijn onderdeel van deze aanpak, waarbij verkeersadvies op maat wordt geboden via navigatiesystemen en apps. Onder meer dankzij de data van navigatiesystemen in auto’s kunnen de slimme verkeerslichten een analyse maken van de drukte, maar ook van het soort voertuigen. Die stoplichten kunnen dan een ander ritme inschakelen om op groen te springen, en tegelijk informatie terugsturen naar voertuigen op de weg. Navigatiesystemen en apps kunnen daarmee een adviessnelheid bepalen of een andere route suggereren.

Daarnaast wordt er getest met slimme verkeerslichten die automatisch op groen springen als er een ambulance, brandweerauto of politieauto met zwaailichten aankomt.

Flitsmeister en slimme verkeerslichten

Flitsmeister heeft nu een eerste versie van een nieuwe functie in zijn app gelanceerd, het tonen van informatie van slimme verkeerslichten. De Flitsmeister-app laat zien of het licht op rood, oranje of groen staat. Dit is handig als je bijvoorbeeld dicht voor het verkeerslicht staat en het daardoor niet kunt zien óf achter een vrachtwagen staat.

Flitsmeister en slimme verkeerslichten

In de nabije toekomst wordt de functie nog verder uitgebreid. Zo gaat de app gebruikers straks informeren over wanneer het licht op groen gaat. Dit gebeurt dan via een aftelmechanisme met tijd tot groen. Dit zorgt volgens Flitsmeister voor een verhoogd comfort, omdat de gebruiker weet hoe lang er
nog gewacht moet worden. Daarnaast zal Flitsmeister automobilisten straks snelheidsadviezen geven om in de groene golf te blijven.

Volgens Jorn de Vries, Managing Meister van Flitsmeister, is het lanceren van deze feature een mooie mijlpaal na een periode van meerjarige ontwikkeling: "Met de gehele keten hebben we hard gewerkt om dit te realiseren. We zien dit als een eerste stap richting een toekomst waarbij voertuigen onderling communiceren, maar ook voertuigen met infrastructuur communiceren. Gaaf natuurlijk om hier met Flitsmeister het voortouw in te nemen."

Beschikbaarheid

De informatie van de slimme verkeerslichten is nu beschikbaar in de Flitsmeister-app. Je kan hem via de knop hieronder updaten.

Flitsmeister

Flitsmeister

Flitsmeister is een applicatie die helemaal rondom flitspalen en snelheidscontroles gebouwd is. Zo is in een oogopslag te zien welke flitsers er bij jou in de buurt ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk