Flitsmeister stopt met adverteren tijdens het rijden

Flitsmeister stopt met adverteren tijdens het rijden

Advertenties in Flitsmeister

Gebruikers van Flitsmeister hebben aangegeven dat de advertenties die tijdens het rijden getoond worden als afleiding, onprettig en onveilig worden ervaren. Flitsmeister heeft daarom besloten om deze reclameboodschappen uit de app te verwijderen en komt nu met een alternatief.

Flitsmeister was in den beginne een betaalde app van € 2,39. Later werd de app gratis in de Play Store aangeboden om het aantal gebruikers te doen laten groeien en dat is ook gelukt. Door de populariteit van de app en de nieuwe ontwikkelingen die op de planning stonden, was het bedrijf genoodzaakt om te kijken naar alternatieve verdienmodellen: "Eén van deze modellen is location based advertising. Gebruikers van de app kregen een advertentie van bijvoorbeeld de McDonald's wanneer zij deze passeerden", meldt Flitsmeister.

Flitsmeister

Deze advertenties brengen geld in het laatje maar Flitsmeister vindt de gebruikerservaring belangrijker. Daarom zullen gebruikers vanaf vandaag alleen nog advertenties ná de rit te zien krijgen en niet meer tijdens het rijden.

Rijd je bijvoorbeeld langs een tankstation, dan krijg je niet meer tijdens het rijden een bericht met de actie of korting. De app onthoudt wel dat je langs dit tankstation bent gereden en de advertentie wordt vervolgens na de rit getoond. Hierdoor word je niet meer afgeleid en kun je na de rit op je gemak de advertentie bekijken. Flitsmeister streeft er naar om de advertenties zo relevant mogelijk te maken voor de gebruikers.

Consequenties

Volgens Jorn de Vries,Managing Meister van Flitsmeister, kan deze stap het bedrijf mogelijk omzet kosten, maar dat is de moeite zeker waard: "De gebruiker is bij ons het belangrijkste onderdeel van het bedrijf. We hebben de feedback op de advertenties daarom ook zeer serieus genomen. Deze aanpassing kan betekenen dat de advertentie inkomsten iets teruglopen, maar dat het aantal gebruikers zal stijgen. Uiteindelijk is dat hetgeen waar we als bedrijf en community het meest aan hebben."

Flitsmeister

Helemaal advertentievrij?

Flitsmeister heeft ook een oplossing bedacht voor gebruikers die de app geheel advertentievrij willen gebruiken. Deze mensen kunnen Flitsmeister PRO voor een eenmalig bedrag van 8,99 euro per jaar aanschaffen. Als PRO-gebruikers kun je op deze manier een warm hart toedragen naar Flitsmeister zodat het bedrijf zich kan blijven ontwikkelen. Aan de andere kant bespaart de Flitsmeister-gebruiker op de kosten voor de boetes voor te hard rijden en dat is wel iets meer dan 8,99 euro per gebruiker.

Flitsmeister
Flitsmeister is een applicatie die helemaal rondom flitspalen en snelheidscontroles gebouwd is. Zo is in een oogopslag te zien welke flitsers er bij jou in de buurt ..

Meer info

Lees meer over:
Navigatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties