Flamingo: prachtige en kleurrijke nieuwe Twitter-app

Flamingo: prachtige en kleurrijke nieuwe Twitter-app

Flamingo

Een nieuwe app om alle content van dit social media platform te kunnen kijken is Flamingo en er zijn nog steeds tientallen miljoenen mensen die dagelijks Twitter gebruiken. In december 2015 hielden we nog een AW Poll over Twitter en welke app AW-lezers daarvoor gebruikten en van de groep van zo'n 500 respondenten was het ongeveer de helft die de officiële Twitter-app gebruikte.

Er zijn daarna nog verschillende interessante Twitter-apps uitgebracht en Flamingo is een nieuwkomer op die markt. Het betreft nog een bètaversie, dus er kunnen nog bugs aanwezig zijn en komt van de hand van de maker van onder andere Weather Timeline. De app kost € 1,59 wat een drempel kan zijn om de app eens te bekijken en helaas is er geen demoversie van in de Play Store te vinden.

Ervaringen

De applicatie kent tal van thema's, waardoor je het uiterlijk van de applicatie aan kunt passen qua kleur en de Material Design-richtlijnen zijn goed gevolgd. Je ziet drie tabbladen met de tijdlijn, mentions en één voor losse berichten en via de zoekbalk bovenin het scherm kun je tweets, gebruikers of andere info vinden. Een nachtmodus is in de app aanwezig en als je een profielpagina van een account bekijkt, zie je hierbij een grote afbeelding (mits ingesteld) en kun je snel scrollen tussen de tweets, foto's en likes van dat account, erg mooi.

Je kunt afbeeldingen direct opslaan en via de zwevende knop rechtsonder snel een tweetje de wereld insturen, terwijl je linksboven de knop voor het menu kon vinden. Zelf maak ik er (nog) geen gebruik van, maar Sander miste onder andere de mogelijkheid voor groepsgesprekken in de app.

Het betreft dus nog geen volwaardige app, waarin alle bugs en foutjes gladgestreken zijn. Hier waren er soms wat problemen met het kiezen van een ander thema. In de Play Store lezen we onder andere issues met het scrollen tussen afbeeldingen wat hier niet het geval was en ook kan niet iedereen goed inloggen met een tweede account. Ook zien we verschillende requests over bijvoorbeeld het toevoegen van nog meer veegbewegingen, of bijvoorbeeld aanpassingen aan de tijdlijn als je deze ververst. Gezien de vorige apps van de ontwikkelaar en de snelheid waarmee daar features werden toegevoegd en bugs werden geplet zal dat met Flamingo ook wel goed komen.

Beschikbaarheid

De app vereist Android 4.2 of hoger en is voor € 1,59 aan te schaffen via onderstaande knop.

Flamingo for Twitter
Flamingo is een Twitter-app van de hand van Sam Ruston, een bekende app-ontwikkelaar. De eerste versie werd begin mei 2016 uitgebracht en betrof nog een bètav ..

Meer info

Lees meer over:
Sociaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer