Fitbit nu klaargestoomd voor Google Maps maar wel met beperking

Fitbit nu klaargestoomd voor Google Maps maar wel met beperking

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Fitbit-smartwatches gaan binnenkort werken met de Google Maps, maar dat kan alleen als je je horloge gebruikt in combinatie met je telefoon. Anderzijds komt er wel nog een andere handigheid voor Fitbit-gebruikers.

Fitbit en Google Maps

Met de lancering van de Fitbit Sense 2 en de Versa 4 heeft Google bekend gemaakt dat de horloges op termijn zullen werken met Google Maps, maar alleen maakte het bedrijf niet duidelijk wanneer die integratie er komt. 9To5Google heeft nu verwijzingen gevonden over Maps in de code van de Fitbit-app, die duidelijk maken dat Google alvast de nodige voorbereidingen treft.

We komen ook te weten dat de navigatie op je horloge alleen zal werken als je je telefoon op zak hebt, en dat is niet vreemd, omdat de Sense 2 en Versa 4 niet werken met wifi of 4G. Er komt met andere woorden geen ondersteuning voor de offline-functionaliteiten van Maps.

Geen offline-navigatie

Dat had in theorie wel mogelijk geweest in combinatie met de gps-functie van de horloges, en je kan dus wel over een belangrijke beperking spreken. Als je gaat hardlopen met je horloge, dan is de kans groot dat je je telefoon liever niet met je meeneemt, en de online-functionaliteiten van Maps - zoals het tonen van verkeersinformatie - zijn dan ook minder relevant. Je wil dan namelijk gewoon makkelijk je weg naar huis vinden, om dan snel onder de douche te gaan.

Gerelateerde artikelen

Toch lijkt Google wel een andere handigheid te bouwen voor Fitbit-gebruikers in de vorm van een instelling. Het zal mogelijk zijn - voor gebruikers die dat wensen - om Maps automatisch te starten op hun horloge zodra ze de navigatie op hun telefoon beginnen. Fitbit-horloges tonen je route als je gaat lopen, fietsen of met de auto rijden.

Ten slotte is ook een verwijzing naar de aankomende Pixel Watch gevonden. Als je een nieuw horloge toevoegt aan de Fitbit-app, kan je die gewoon in de lijst met compatibele apparaten terugvinden. Wanneer de integratie voor Google Maps zal werken, is niet bekend. Wat denk jij van de Maps-integratie voor Fitbit? Laat het ons weten in de reacties.

Fitbit Versa 4 kopen
Fitbit Versa 4 kopen
Fitbit Versa 4 kopen

Fitbit Versa 4 kopen

Fitbit Versa 4 is de smartwatch voor fitness met 40 sportmodi, ingebouwde GPS, Google Maps en Google Wallet. De Fitbit Versa 4 zet gezondheid en fitness in het absolute middelpunt. Met een dunner en lichter design zit het horloge nog comfortabeler om je pols. Ook is de fysieke knop terug, op een nieuwe, hogere locatie zodat je er tijdens je workout gemakkelijk bij kunt. Met een batterijduur van meer dan zes dagen en snel opladen kan de Versa 4 jouw drukke levensstijl zeker bijbenen.

229,95 euro

Winkelen op:

Fitbit Sense 2 kopen
Fitbit Sense 2 kopen
Fitbit Sense 2 kopen

Fitbit Sense 2 kopen

Fitbit Sense 2 is de meest geavanceerde smartwatch voor gezondheid en fitness met nieuwe continue EDA-sensor voor stressdetectie. De Fitbit Sense 2 zet gezondheid en fitness in het absolute middelpunt. Met een dunner en lichter design zit het horloge nog comfortabeler om je pols. Ook is de fysieke knop terug, op een nieuwe, hogere locatie zodat je er tijdens je workout gemakkelijk bij kunt. Met een batterijduur van meer dan zes dagen en snel opladen kan de Sense 2 jouw drukke levensstijl zeker bijbenen.

299,95 euro

Winkelen op:

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk