FitToFit is een musthave voor Fitbit- en Google Fit-gebruikers

FitToFit is een musthave voor Fitbit- en Google Fit-gebruikers

FitToFit - Fitbit to Google Fit

FitToFit - Fitbit to Google Fit is een musthave voor degenen die met een Fitbit Charge of een andere Fitbit-wearable rondlopen en deze gegevens ook terug willen zien in Google Fit. Fitbit biedt een mooi scala aan fitnesstrackers en smartwatches alleen is er nooit een mogelijkheid geweest om de data tussen de Fitbit-app en Google Fit te synchroniseren. Daar komt FitToFit van pas.

> Meld je aan bij het Androidworld Fitbit-team

FitToFit is een eenvoudige Engelstalige app die je voor gebruik toestemming moet geven om data van Google Fit in te zien. Na het inloggen op je Fitbit-account kun je van start.

Screenshot van FitToFit

Er verschijnt eerst een scherm met te synchroniseren opties waaruit je kunt kiezen. Daarna kun je de data handmatig of automatisch laten synchroniseren. Voor de handmatige optie kies je 'Transfer data'. Geef hier de gewenste data in en klik op 'Go'. Het proces kan even duren en als het eenmaal afgerond is, zal Google Fit ook even de tijd nodig hebben om de gegevens en grafiekjes te laden.

De optie AutoSync zet de gegevens automatisch over naar Google Fit. De app doet dat via een proces dat in de achtergrond draait zodat alles geregeld wordt zonder dat je er erg in hebt.

Screenshot van FitToFit

Dan zijn er in het hamburgermenu ook nog wat opties om gegevens van Fitbit en Google Fit te vergelijken, data te verwijderen en handmatig stappen toe te voegen. Al je Fitbit-apparaten kun je hier ook inzien. FitToFit houdt er overigens rekening mee dat er geen gegevens in Google Fit worden overschreven als er geen data is. Het wachten is nu nog op Google om Google Fit ook slaap-, lichaamsvet en voeding te laten zien in de app. Die gegevens kunnen nu helaas nog niet worden getoond.

Screenshot van FitToFit

FitToFit - Fitbit to Google Fit downloaden

Wil je FitToFit - Fitbit to Google Fit ook eens proberen? Dan kun je de app via onderstaande knop downloaden.

> Meld je aan bij Androidworld Runners op Strava

FitToFit - Fitbit to Google Fit
FitToFit - Fitbit to Google Fit is een musthave voor degenen die met een Fitbit Charge of een andere Fitbit-wearable rondlopen en deze gegevens ook te ..

Meer info

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden
Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..

Meer info

Fitbit
Fitbit is bedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van devices waarmee mensen gezonder kunnen gaan leven en actiever kunnen worden. Door middel van h ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties