Firefox Send laat je bestanden delen met focus op privacy en encryptie

Firefox Send laat je bestanden delen met focus op privacy en encryptie

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Firefox Send

Firefox Send is een nieuwe dienst om een grote hoeveelheid bestanden te delen. In de eerste plaats legt Mozilla de focus op veiligheid en het respect voor privacy en de alle bestanden die je doorstuurt worden beveiligd met encryptie. Dat wil zeggen dat ze versleuteld zijn en niet zomaar door kwaadwilligen kunnen worden geopend als ze worden onderschept.

Het is niet noodzakelijk om een account aan te maken om van de dienst gebruik te kunnen maken, maar als je verkiest om dat niet te doen, zijn er wel beperkingen. Zo is er een limiet van maximaal 1 GB aan bestanden die tegelijk kan worden geüpload met Firefox Send. Die limiet wordt uitgebreid naar 2,5 GB als een account aanmaakt.

Zo werkt het

Met de gloednieuwe app kan je bestanden gemakkelijk vanaf je telefoon selecteren of via een clouddienst als Dropbox, Drive of Google Foto's. Daarna kan je instellen hoe vaak de bestanden kunnen worden gedownload met een minimum van één download en een maximum van 100. Daarnaast kan je ook bepalen hoe lang de bestanden beschikbaar zijn alvorens de download vervalt. Minimaal is een link 5 minuten beschikbaar en het maximum is een week. Ten slotte kan je nog een wachtwoord naar keuze optioneel instellen als een extra beveiligingslaag.

Vervolgens start Firefox Send met het uploaden en het versleutelen van de bestanden. Daarna krijg je een downloadlink te zien die je via alle mogelijke apps kan delen met ontvangers. Zij krijgen zo toegang tot de downloadlink volgens de regels die jij hebt ingesteld. Van zodra je de link aantikt, kom je via je browser op de website van Firefox Send van waar je de bestanden gemakkelijk kan downloaden. Je ziet daarbij telkens de namen van de bestanden samen met de bestandsgrootte.

Screenshots van de werking van Firefox Send

Webversie

De dienst was sinds vorige week al beschikbaar via de webversie, namelijk 'send.firefox.com'. In je browser is de procedure en interface precies dezelfde als in de app. Mozilla gaat de concurrentie aan met diensten als WeTransfer, Send Anywhere of de bekende clouddiensten waarmee je ook een publieke link naar bestanden kan delen. Firefox Send is momenteel in vroegtijdige toegang beschikbaar in de Google Play Store. Ga jij de app uitproberen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Firefox Send

Firefox Send

Firefox Send is een nieuwe dienst om een grote hoeveelheid bestanden te delen. In de eerste plaats legt Mozilla de focus op veiligheid en het respect voor privacy en ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk