Privacybeschermende browser Firefox Focus krijgt (min of meer) tabbladen

Privacybeschermende browser Firefox Focus krijgt (min of meer) tabbladen

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Firefox Focus 2.0

Afgelopen juni lanceerde Mozilla een Android-versie van Firefox Focus. Deze browser biedt veel privacybeschermde functies, zoals het automatisch blokkeren van trackingcookies en het blokkeren van advertenties. Daarnaast worden alle andere cookies en de browsegeschiedenis volledig verwijderd na het browsen.

De eerste versie van Firefox Focus bleek echter een voor veel mensen essentiële functie te bevatten: het was niet mogelijk om meerdere sites tegelijk te openen. De nieuwste versie bevat een aantal nieuwe functies. De belangrijkste daarvan is dat het nu wél mogelijk is om meerdere pagina's tegelijk te openen. Ideaal werkt het nog niet helemaal: het is alleen mogelijk om links op een nieuw tabblad te openen en er wordt geen gebruik gemaakt van traditionele tabjes. In plaats daarvan is rechts onderaan een zogenaamde 'floating action button' te vinden met daarop het aantal open tabbladen. Wanneer je van pagina wisselt, wordt de pagina echter volledig opnieuw geladen. Het lijkt momenteel dan ook meer op een functie om links tijdelijk te onthouden dan echte ondersteuning voor meerdere pagina's.

Een andere toevoeging aan Firefox Focus is dat de incognito-modus van het Gboard-toetsenbord gebruikt wordt. Hierdoor slaat het standaard-toetsenbord van Google ook geen ingevoerde teksten of adressen op. Hierdoor wordt Firefox Focus nog beter geschikt voor het browsen naar privacygevoelige content.

Updaten

De nieuwe versie van Firefox Focus is nu in de Google Play Store te vinden. Druk op de onderstaande knop om de app te installeren of te updaten.

Firefox Focus: de privacybrowser

Firefox Focus: de privacybrowser

Met Firefox Focus kun je op het internet surfen zonder dat bedrijven je in de gaten houden. De mobiel browser blokkeert namelijk onlinetrackers automa ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk