Met de app FindARun kun je je eigen (hardloop)routes uitstippelen

Met de app FindARun kun je je eigen (hardloop)routes uitstippelen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

FindARun

De app FindARun is begin dit jaar in de Play Store gelanceerd door een hardloper die het lastig vond om routes te maken voor specifieke afstanden. In FindARun kun je leuke routes zelf aanmaken, waar je ook bent. De app is niet alleen bestemd voor hardlopers maar kan ook gebruikt worden om een fietstocht of een wandeling mee uit te stippelen.

Screenshot van FindARun

De interface van de app is heel overzichtelijk en bevat maar een klein aantal knoppen. De belangrijkste is de knop om de route mee uit te stippelen. Je begint op de kaart het startpunt aan te geven en tikt vervolgens op de groene knop en op een nieuwe locatie om zo de route uit te breiden, zo lang je maar wilt. Daarna tik je op het groene vinkje om de route op te slaan en vind je de route tevens terug in het beginscherm. Met de optie 'Snap to road' kun je de route zo uitlijnen zodat deze alleen over wegen loopt.

De weergave van de kaart kun je ook aanpassen naar normaal, outdoors, satelliet of verkeer en er is ook een zoekfunctie om bijvoorbeeld snel een startpunt te kunnen vinden.

Verbrande calorieën

De app kan ook het aantal verbrande calorieën en de tijd die nodig is om de route te voltooien inschatten. Deze schatting kan je nauwkeuriger maken door op het witte vlak bovenin te tikken en hier je tempo te selecteren. Tijdens het uitstippelen van een route worden meteen de geschatte verbrande calorieën en tijd weergegeven.

Bij de instellingen kun je eenheden aanpassen en wat details over jezelf ingeven. Deze worden gebruikt om het calorieverbuik te bepalen. Er is ook een back-up-functie waarmee je je routes in je Google-account kunt opslaan zodat je ze makkelijk op een nieuwe telefoon weer kunt gebruiken.

> Meld je aan bij Androidworld Runners op Strava

> Meld je aan bij het Androidworld Fitbit-team

FindARun downloaden

De Pro-versie kost 3,09 euro en daarmee krijg je de beschikking over de bovengenoemde back-up-functie, 'Snap to road', ongelimiteerd aantal routes en de optie om de routes (gpx-formaat) te exporteren. Als je met deze app aan de slag wilt, kun je hem alvast gratis proberen door op onderstaande Play Store-knop te tikken.

PlanMyRoute - Route Planner & Run and Bike Map

PlanMyRoute - Route Planner & Run and Bike Map

In PlanMyRoute - Route Planner & Run and Bike Map kun je leuke routes zelf aanmaken, waar je ook bent. De app is niet alleen bestemd voor hardlopers maar ka ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk