Files by Google kan straks automatisch je opslag opruimen

Files by Google kan straks automatisch je opslag opruimen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Files by Google heeft een nieuwe manier om je telefoon automatisch op te schonen. Zodra je foto's 60 dagen in de cloud back-up van Google Foto's zijn opgeslagen, dan worden ze van je telefoon gewist. 'Slimme opslag', zo heet het. De functie is nu beschikbaar in de app.

Files Slimme opslag

Files by Google, de app op je bestanden te beheren op je smartphone, kan er nu voor zorgen dat je telefoon automatisch opslagruimte vrijmaakt. Dat is mogelijk dankzij een integratie met Google Foto's. Eerder verzocht Files gebruikers al om foto's en video's van hun apparaat te verwijderen als ze ook in de back-up van Google Foto's stonden. Nu gaat de app nog een stapje verder.

Dankzij 'Slimme opslag' kan je voortaan je foto's automatisch laten verwijderen als ze ook veilig in Google Foto's staan opgeslagen. Dat gebeurt wanneer ze 60 dagen in de cloud staan. De functie is standaard wel niet actief, en je moet ze dus eerst vanuit de instellingen van Files activeren. We leggen uit hoe je dat kan doen:

  1. Kijk eerst in de Play Store of je de laatste versie van Files by Google hebt. Zo niet, dan dien je eerst een update te installeren
  2. Open Files en druk linksboven op het Hamburgermenu en dan Instellingen
  3. Zet Slimme opslag aan
De Slimme opslag -functie van Files

De Slimme opslag -functie van Files

Pixel-functie

Hoewel veel mensen nog nooit van Slimme opslag hebben gebruik gemaakt, is deze functie ook niet volledig nieuw. Google introduceerde ze al exclusief bij de eerste generatie van Pixel-telefoon, maar nu kunnen dus meer gebruikers ermee aan de slag. Google Files kreeg in juni nog een prullenbakfunctie.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Files by Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Files by Google

Files by Google

Files by Google: je telefoon opschonen was in eerste instantie een bestandsbeheerder en opschoon-app speciaal voor Android Go-telefoons. Deze telefoons dra ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk