Files by Google heeft nu een prullenbak en dat is best handig

Files by Google heeft nu een prullenbak en dat is best handig

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Zoals we eerder al zagen, krijgt Files by Google een prullenbak waarmee je tijdelijk mappen van je apparaat kunt verwijderen totdat de app ze 30 dagen later permanent verwijdert. De functie wordt nu uitgerold.

Files by Google met prullenbak

Android 12 krijgt een prullenbak. Je zal misschien niet het nut meteen daarvan inzien, maar zo'n prullenbak biedt een extra stap tussen het verwijderen van bestanden, en het definitief versplinteren van bestanden. Op die manier kun je bestanden die je per ongeluk verwijdert op een later moment terugzetten.

Gerelateerde artikelen

Files by Google lijkt één van de apps te zijn die ondersteuning krijgt voor de prullenbak van Android. Met deze app kun je nu een kijkje nemen in de afvalemmer van je telefoon en eventueel bestanden terughalen. Je vindt de prullenbak in Files by Google via de stappen hieronder. Je hebt 30 dagen de tijd om een verwijderd bestand terug te halen. Daarna worden ze definitief verwijderd.

  1. Open Files by Google op je telefoon
  2. Tik op het zijmenu
  3. Tik op Prullenbak
Files by Google heeft nu een prullenbak en dat is best handig

Files by Google

Met Files by Google kon je ook altijd bestanden delen met anderen. Deze optie is er nog steeds maar Google heeft ze nu vervangen door Nearby Sharing ofwel Dichtbij delen. Dat is een vrij nieuwe deelfunctie die lijkt op Apples AirDrop. Je kan met Dichtbij delen bestanden zoals afbeeldingen, links en documenten delen met je vrienden. Je kan de functie ook gebruiken om bestanden te versturen tussen je telefoon en andere apparaten zoals Chromebooks en (Chrome OS-)tablets. Google geeft wel aan dat voor het gebruik ervan zowel de verzender als de ontvanger de nieuwste versie van Files by Google en een telefoon met Android 6.0 of hoger moeten hebben. Daarnaast moet Dichtbij delen in de regio werken.

Files by Google heeft nu een prullenbak en dat is best handig

Heb je te weinig opslagruimte op je telefoon? Zo vind je met Files by Google snel de boosdoeners. Wist je dat je met deze app je telefoon sneller kan maken en beveiligd bestanden kan opslaan op je telefoon? Gebruik jij Files by Google of een andere bestandsbeheerder? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Files by Google

Files by Google

Files by Google: je telefoon opschonen was in eerste instantie een bestandsbeheerder en opschoon-app speciaal voor Android Go-telefoons. Deze telefoons dra ..

Bedankt Patjepoep!

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk