Fietsnetwerk brengt je langs de mooiste spots in Nederland

Fietsnetwerk brengt je langs de mooiste spots in Nederland

Fietsnetwerk

Misschien is de bijbehorende website je al wel bekend, maar sinds eind mei is er ook een applicatie gelanceerd van Fietsnetwerk. De app biedt op het hoofdscherm twee tabbladen 'zoek op locatie' en 'zoek op thema', maar ook kun je direct op de knop 'zoek in de buurt' klikken. Linksboven is de menuknop te vinden, waar je onder andere ook een handleiding van de app kunt vinden. Als je verschillende gegevens hebt ingevoerd krijg je routes te zien, met daarbij de afstand en een achtergrondverhaal, zodat je een indruk krijgt van wat je kunt verwachten.

Als je vervolgens echt wilt beginnen met fietsen kies je een route en drukt simpelweg op 'fietsroute starten'. Daarbij moet wel Bluetooth geactiveerd worden, anders werkt de app niet. Als je nog niet bij één van de knooppunten aanwezig bent kun je ook de route naar het dichtstbijzijnde knooppunt via de app opvragen, zodat je er binnen een mum van tijd bent.

Bij 'zoek een thema' kun je denken aan landelijk, cultureel, historisch, lekker, natuurlijk of dorpen, maar het is jammer te noemen dat er dan niet wordt gekeken naar de locatie waar je aanwezig bent. Zo zag ik vanuit omgeving Den Haag een mooie landelijke fietstocht bij Westerbork, maar eer dat ik daar dan ben. Uiteraard is daarvoor het zoekveld 'zoek op plaatsnaam of provincie' in de app te vinden, maar toch.

De app schotelt ook mooie plekjes voor die je tijdens de route kunt bezoeken, bijvoorbeeld om iets te bekijken, een activiteit uit te voeren of om even bij te komen met een lekkere kop koffie en een puntje appeltaart. Je krijgt een notificatie als je in de buurt bent van een knooppunt en ook informatie over het vervolg van de route, zodat je precies weet wat je te wachten staat of wat je daar kunt beleven.

Het uiterlijk van de app is clean en Fietsnetwerk steekt goed in elkaar. De informatie wordt visueel en tekstueel netjes weergegeven en doordat er gebruik wordt gemaakt van de kaarten van Google zijn deze erg accuraat. Als je nog op zoek bent naar een app vol fietsroutes, dan is Fietsnetwerk zeker even het bekijken waard.

Beschikbaarheid

Android 4.0 of hoger is nodig om de app te kunnen installeren en downloaden kan gratis via onderstaande knop.

Fietsnetwerk - Fietsroutes met knooppunten
Je kan de Fietsnetwerk-app gebruiken om over alle fietsroutes te beschikken en altijd actuele informatie bij de hand te hebben: info over de omgeving, meerdere bezie ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties