Feeting is een app die je videovergaderingen naar buiten wil verplaatsen

Feeting is een app die je videovergaderingen naar buiten wil verplaatsen

Feeting is een nieuwe app die ervoor wil zorgen dat videovergaderingen naar de frisse buitenlucht worden verplaatst. Hoe de app dat doet, lees je hier.

Zitten is het nieuwe roken

Dankzij de pandemie zijn we wereldwijd meer thuis gaan werken en dus ook meer vanuit deze situatie gaan vergaderen. Deze trend wordt, nu corona voorlopig grotendeels uit ons leven is verdwenen, voortgezet. Het aantal kortere vergaderingen tijdens de pandemie is zelfs met 22 procent toegenomen, zo blijkt uit dit onderzoek van Microsoft. Langere vergaderingen zijn minder populair.

Toch zijn deze online vergaderingen via Google Meet, Microsoft Teams en Zoom niet altijd even productief. Talent Maps, het bedrijf achter Feeting, beweert dat niet-productieve videovergaderingen niet alleen saai zijn, maar ook de gezondheid van de deelnemers negatief beïnvloed. Nu is lang zitten niet slechter dan roken. Maar iedereen die acht uur per dag achter zijn bureau zit en niet beweegt, loopt wel meer kans op chronische ziekten en fysieke aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Volgens TNO brengt onvoldoende lichaamsbeweging daarom ernstige gezondheidsrisico's met zich mee.

Tips om meer te bewegen
  • de trap te nemen in plaats van de lift
  • te lunchwandelen
  • staand te telefoneren en vergaderen
  • vaker kleine hoeveelheden drinken te halen
  • gebruik te maken van een hoog-laag bureau

Feeting 

De app Feeting springt hier handig op in door met het credo “Use your feet while you meet” mensen naar buiten te verplaatsen als ze aan het vergaderen zijn. De vergaderingen vinden plaats in de app via een audiogesprek, zodat je ook op het verkeer kunt letten.

Je nodigt je collega's uit via Microsoft Outlook of Google Agenda en de persoonlijke uitnodigingslink plak je in de Feeting-app. Die app doet vervolgens de rest. Allereerst wordt er een digitale vergaderruimte opgezet waar deelnemers in geplaats worden. Ongeacht of ze op desktop, mobiel, Windows, Mac, iOS of Android zitten. Vervolgens wordt iedereen uitgenodigd voor een 'Feeting', een wandeling dus.

Tijdens de wandeling word je eraan herinnerd om op tijd weer terug te gaan naar je (thuis)kantoor. Tegelijkertijd wordt iedereen geïnformeerd over de gezamenlijke afstand, stappen, tijd en bespaarde koolstofdioxide (CO2). Teams kunnen tevens zogenaamde feetcoins sparen die kunnen worden ingewisseld voor duurzame producten. Daarnaast is er integratie met Google Fit en Apple Health. Zo kan je daar ook je dagelijkse activiteitsdoelen behalen.

De bètaversie van Feeting is nu beschikbaar in de Google Play Store. De app kan gratis gebruikt worden. Voor toegang tot meer mogelijkheden kan je een abonnement aanschaffen.

Feeting
De app Feeting wil met het credo “Use your feet while you meet” mensen naar buiten verplaatsen als ze aan het vergaderen zijn. De vergaderingen vinden plaats in ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit Feeting

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties