Standaard adblocker Google Chrome vanaf februari 2018 actief

Standaard adblocker Google Chrome vanaf februari 2018 actief

Google Chrome adblocker

Een adblocker kennen de meeste mensen wel. Dit is veelal extensie van je internetbrowser die advertenties voor je blokkeert. Op Google Chrome voor Android zijn er echter nog geen extensies mogelijk, en dus geen adblockers in de browser zelf. Nu gaat Google vervelende advertenties standaard blokkeren in Chrome, zo bleek in juni 2017. Er is nu bekend gemaakt dat deze maatregel vanaf 15 februari 2018 zal ingaan. Eerder werd er nog gesproken van een periode 'vroeg in 2018.'

Maar waarom zou Google advertenties gaan blokkeren, als dit hun voornaamste inkomstenbron is? Dit komt omdat gebruikers niet zullen klikken op opdringerige advertenties die het hele scherm in beslag nemen of je telefoon laten trillen. Het probleem van trillende advertenties is in Google Chrome versie 60 al opgelost, maar opdringerige advertenties bleven bestaan.

Om de gebruiker een betere ervaring te geven is er een organisatie genaamd 'Coalition for Better Ads' opgericht, inclusief richtlijnen wat een 'goede' advertentie is. Deze richtlijnen zijn vastgesteld in het 'Better Ads Experience Program.' Van deze organisatie is Google ook onderdeel. Advertenties die zullen worden geblokkeerd zijn bijvoorbeeld die standaard video met geluid afspelen, advertenties die aftellen totdat de website zelf wordt geopend, pop-ups of paginavullende scrollovers. En ja, de eigen advertenties van Google zullen ook worden gecontroleerd.

Foute advertenties zullen worden gerapporteerd via een speciaal programma van Google. Mocht je website 30 dagen lang niet aan de richtlijnen voldoen, dan zullen vanaf 15 februari deze advertenties van je website worden gehaald. Mocht het probleem zijn opgelost, dan kunnen beheerders van websites een aanvraag indien om wel weer goedgekeurd te worden.

Standaard adblocker in Google Chrome Canary versie 60

Beschikbaarheid adblocker Chrome 

De adblocker van Chrome zal zowel voor desktop als voor mobiel gaan gelden. Vanaf 15 februari zal de adblocker voor iedereen beschikbaar zijn. Wil je deze al eerder testen, dan kun je Chrome Canary of Chrome Bèta downloaden. Hierin is de adblocker al eerder gespot. Kortom, work in progress, die in februari af is!

Bron: Google Developers Blog

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Meer info

Lees meer over:
Chrome

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer