'Facebook werkt aan Instagram-versie voor kinderen jonger dan 13 jaar'

'Facebook werkt aan Instagram-versie voor kinderen jonger dan 13 jaar'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook zou werken aan een versie van Instagram voor kinderen onder de 13. Ouders zouden controle krijgen over de berichten die hun kinderen erop plaatsen.

Instagram voor kinderen

Een aantal mensen werkzaam in de top bij Instagram zijn van plan om een speciale versie van de Instagram voor kinderen onder de 13 jaar maken. Dat meldt BuzzFeed News op basis van een memo dat de website in handen heeft gekregen. Gebruikers moeten nu ouder dan 13 jaar zijn om van Instagram gebruik te kunnen maken. Dat is overigens wel makkelijk te omzeilen door een andere geboortedatum in te vullen.

Gerelateerde artikelen

De kindvriendelijke versie van Instagram zou een veiligere omgeving moeten bieden net als bij Messenger Kids en ouders ook controle geven. zo moet in Messenger Kids de ouder voor elke nieuwe vriendschapsverzoek goedkeuring geven en worden er geen reclames in de app weergegeven. Of deze opties ook in de kindvriendelijke versie van Instagram komen, is nog niet bekend. Pavni Diwanji, die bij Google medeverantwoordelijk was voor YouTube Kids, zou verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de app.

'Facebook werkt aan Instagram-versie voor kinderen jonger dan 13 jaar'

Instagram gaf eerder deze week aan dat volwassenen straks alleen berichten kunnen sturen naar jongeren onder de 18 jaar die hen volgen. Daarnaast gaat het sociale netwerk kunstmatige intelligentie gebruiken om de leeftijd beter in te schatten van gebruikers die een account maken. Op deze manier moet Instagram een veiligere plaats worden voor kinderen en jongeren, aldus Instagram.

Wat vinden jullie van een kindvriendelijke versie van Instagram? Zouden jullie het als ouder gaan gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..
Messenger Kids – Safer Video Calls and Texting

Messenger Kids – Safer Video Calls and Texting

Dis is een uitgeklede versie van de normale Facebook Messenger-app. Messenger Kids moet kinderen in staat stellen veilig te chatten met familie en vriendjes. De kind ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk